Reflexió –  Sortir de la crisi

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

28 de setembre de 2021

(Transcripció d’àudio)

Estimats germans, estimades germanes, volem compartir amb vosaltres les gràcies d’aquesta festa dels set grans Arcàngels. No us portem les novetats que Jesús havia anunciat. Depèn d’Ell quan i com ho dirà, però desitgem, en aquest moment de crisi de la humanitat, indicar el camí que porta la humanitat fora de la crisi.

Per aquells que es decideixen per Déu, la crisi es presenta com a crisi de creixement. Tots nosaltres veiem la crisi de la humanitat en diversos nivells. Però, d’on ve la crisi de la humanitat en aquest moment? Hi ha moltes anàlisis psicològiques, antropològiques, financeres, polítiques, tot en el nivell humà, i no es veu la veritable causa. La veritable causa de la crisi de la humanitat és la presència de Jesucrist en Esperit Sant a la Terra, que posa tots els homes davant la decisió d’escollir: o volen Jesucrist, que ha portat la salvació i vol portar-nos a la salvació definitiva, o volen Llucifer, i, en conseqüència, l’egoisme personal.

Avui celebrem els set grans Arcàngels, custodis dels set dons de l’Esperit Sant i que presideixen la Litúrgia del Cel. Per això, reflexionem sobre el fet que Jesús està present entre nosaltres, invisible, però perceptible en l’esperit. Els set grans Arcàngels poden ajudar-nos molt a percebre la presència de Jesucrist en Esperit Sant.

Us vull portar a l’any 2020: el 2020 Sant Miquel va donar quatre missatges grans. En el primer missatge, que hem escollit com a primera lectura per aquesta vigília, “La manifestació de la potència trinitària[1], ell mateix va marcar el camí de la potència trinitària per l’any 2020. Després, el 2 d’abril, va fer una advertència a la Terra: que aquell dia començava l’última i definitiva batalla entre els esperits del bé i els esperits del mal[2]. Ell, com a precursor de la segona vinguda de Crist, està decidit a anar a fons en aquesta batalla. Més tard, en el dia que celebrem aquest vespre, el 28 de setembre de l’any passat, va anunciar que l’Església baixarà del Cel[3]. Per què? Perquè Déu, Tri i U, actua a través de la seva Església fidel, aquella Església que desitja ser semblant al Crist, el seu Cos Místic gloriós. El 31 d’octubre, Sant Miquel va anunciar que el Senyor vindrà i, amb Ell, tots els seus sants[4]. Vol dir que tota l’Església, tota la santedat de la qual Déu disposa, baixarà a la Terra i embolcallarà la Terra.

I ara, una nota: l’any 2021 Sant Miquel no ha donat cap missatge, cap Arcàngel, cap sant, fora de Sant Josep a la vigília de la seva festa, que anomenem, podem definir com un missatge de summa teologia espiritual[5]. I ens ha parlat la Mare de Déu fins al 14 d’agost d’aquest any[6]. Tan Sant Josep com la Mare de Déu, s’han retirat en la dimensió de l’Esperit pur. Després, també tots els instruments extraordinaris, vius i difunts, s’han retirat en la dimensió de l’Esperit pur i actuen principalment, també els vius, en la dimensió de l’Esperit pur. Què vol dir això? Vol dir que la Terra i tot l’Univers estan envoltats de la potència de l’Esperit Sant present en Crist i en la seva Església de tot l’Univers, i aquesta santedat creix i la potència de l’Esperit Sant augmenta i posa en crisi l’esperit del mal.

L’home que escull el mal, o no vol escollir ni l’un ni l’altre, arribarà al punt de refusar l’Esperit Sant i, en conseqüència, entra en el pecat contra l’Esperit Sant, on ja no hi ha perdó; vol dir que la bondat de Déu, la seva justícia, davallarà fins a l’últim home, fins a l’última ànima, i oferirà a cada un que es vulgui desvetllar, la possibilitat en la potència de l’Esperit Sant, de ser retornat a l’Església de tot l’Univers, destinada a entrar a la nova creació. I qui refusa Déu en l’Esperit Sant, és condemnat.

Fins a l’agost d’aquest any, a la Terra se li ha donat tot el programa que fa referència a la recapitulació de Jesucrist de tot l’Univers, i tots els instruments s’han retirat en la dimensió de l’Esperit Sant. Per què? Per no permetre a ningú manipular amb les visions, amb les locucions, amb els missatges, perquè tot ha de ser portat a poc a poc en l’Esperit Sant a la perfecció. Qui acull Jesucrist en l’Esperit Sant i progressa en aquest camí està destinat a ser transformat, a entrar a la nova creació amb tot l’ésser, amb l’esperit, l’ànima i el cos.

Per tant, aquests temps són temps de la divisió: aquells que pertanyen a Jesucrist en l’Esperit Sant -com també els apòstols van haver de respondre després de la mort de Jesucrist- o aquells que rebutgen fins i tot  l’última ocasió que Déu ofereix a l’home. L’home sense Esperit de Déu no té el fonament perquè perd la relació amb la font de la vida, amb Déu. L’esperit del mal, Llucifer, s’està debilitant contínuament. La humanitat que no es decideix ni d’una part ni de l’altra, sinó que segueix el camí de l’egoisme, de l’egocentrisme, se sentirà buida i al final no aconseguirà decidir i corre el risc d’incórrer en el pecat contra l’Esperit Sant.

Per tant, podeu veure com per a tots els creients en Crist aquesta es tracta d’una crisi de creixement, que vol dir que han de canviar, participar en l’Esperit Sant, en l’Esperit de Crist que ve donat del Pare per mitjà de Crist, per mitjà dels seus mèrits; ve a través de l’elecció de Jesucrist en la seva integritat, Jesucrist en l’Esperit Sant, amb el Pare, Jesucrist que va passar a través de la Passió, però va entrar en la glòria tot transformat. La humanitat de tot l’Univers que acull Jesucrist està destinada a ser elevada amb Crist, tota sencera, en l’esperit, en l’ànima i en el cos, de la mateixa manera que va ser elevada Maria, Mare santíssima, que sempre ens prepara i ens porta cap a Jesucrist.

Aleshores ja no hi ha temps per perdre, no es pot seguir esperant que algú us salvi. Molts us poden ajudar, però ningú pot substituir la vostra decisió, el vostre camí, la vostra transformació: us correspon a cada un de vosaltres. Si escolliu el camí de la transformació per mitjà de la potència de l’Esperit Sant, el camí s’obrirà cada vegada més i sereu elevats cada vegada més. Però això comporta, al mateix temps, que comenceu la vostra missió, perquè plens de la potència de l’Esperit Sant, de la joia, de la responsabilitat, ja no podeu mantenir-vos tancats, us reuniu amb tots aquells que desitgen ser elevats, que desitgen entrar a la creació a través de l’Església de tot l’Univers que ha escollit Jesucrist com a Salvador en l’Esperit Sant, que ha escollit Maria Santíssima com a Mare, Reina i Corredemptora. I aquest és el recorregut per a tots nosaltres.

Ja en el Jubileu, quan Sant Miquel va baixar als inferns, va anunciar aquells sis punts[7], entre els quals, que cada vegada s’arribarà més ràpidament a l’elevació del poble que supera totes les estructures terrestres, també les religioses, per tal de poder entrar en la relació directa amb Déu, de tenir coneixement directe de Déu. I, veieu, la presència de Jesucrist en l’Esperit Sant posa en crisi també la vida religiosa. En quin sentit? Molts cristians identifiquen la seva fe, la seva relació amb Jesucrist amb el fet de pertànyer a una religió cristiana, i això és un error fonamental. Cada confessió religiosa, confessió cristiana, hauria d’ajudar cadascú a promoure l’elevació de cadascú, a viure amb Crist Vivent, però si les persones s’acontenten amb les recitacions ràpides, superficials, en complir certs deures perquè ha estat ordenat, sense entrar en l’Esperit de Crist i ser un esperit amb Crist, de què serveix pregar llargament si després continua sempre igual o fins i tot empitjora? No es reconeix com a creient o com ateu. Aquí la presència de Jesucrist en l’Esperit Sant posa en crisi tota hipocresia, tota superficialitat, tota falsedat. És una actitud cristiana sense la responsabilitat de promoure, de caminar cap a la nova creació.

Aquesta és la crisi, però una crisi de creixement. Si Déu permet les proves, i en permetrà altres, és per induir la humanitat a desvetllar-se, a escollir Jesucrist, altrament Déu pot donar totes les gràcies, però no pot obligar ningú a entrar en el regne de Déu. Per tant, atenció: que cadascú triï, decideixi i es mogui en la direcció que us ha estat indicada per seguir millor aquest espai de silenci. Agafeu tot allò que us hem donat, especialment durant aquests dos últims anys, cada missatge us portarà endavant. Llegiu, reflexioneu, pregueu, uniu-vos amb els altres que caminen, busqueu aquells que us poden ajudar en aquest camí. No hi ha temps per perdre!

Vull concloure amb el missatge de Sant Miquel del 6 de gener de 2020: “Déu no necessita anar al darrere de ningú. El que està fet, fet està. En tots aquests anys, el Senyor ha escollit, ha cridat i molts han respost. Els exèrcits del Bé i del Mal ja estan en ordre de batalla. Entremig n’hi ha encara molts que han de ser desvetllats perquè escullin entre el bé i el mal. Però cal l’acció en esperit. Cal que el poble de Déu s’ofereixi als altars, als temples, allà on el Senyor el crida per alçar qui és de bona voluntat i abatre qui no ho és”.[8]

I acabo amb el nostre testimoniatge, el que vivim. Us prediquem això, diguem, perquè en aquest silenci hem descobert les coses més profundes, més boniques dins nostre, però la riquesa més gran és que la nostra fe ens enriqueix contínuament. Feu-ho també vosaltres.

I us beneeixo amb tots els Arcàngels en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Missatge de Sant Miquel del 6 de gener de 2020, publicat al llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII anno 2020”, pàg. 33, en italià; i en català en aquest web

[2] Missatge de Sant Miquel del 2 d’abril de 2020 “Crida a la humanitat de la Terra”, publicat en el llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII anno 2020”, pàg. 62, en italià; i en català en aquest web

[3] Missatge de Sant Miquel del 28 de setembre de 2020 “L’Església de l’Univers baixarà a la Terra”, publicat en el llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII anno 2020”, pàg. 113, en italià; i en català en aquest web

[4] Missatge de Sant Miquel del 31 d’octubre de 2020, “El Senyor vindrà amb tots els seus Sants”, publicat en el llibre “Verso la nuova creazione– vol. VII anno 2020”, pàg. 126, en italià; i en catlà en aquest web

[5] Missatge de Sant Josep del 18 de març de 2021, “Maria, la Dona nova”, publicat en aquest web

[6] Missatges de Maria Santíssima de l’any 2021: 21 de febrer “Jesús és aquí, entre vosaltres”, 24 de març “Com grans de blat”, 12 de maig “Deixeu que el meu Cor triomfi en vosaltres”, 24 de juny “Quaranta anys amb mi en el desert d’aquesta Terra”, 14 d’agost “Us ho he dit tot”. Tots els missatges estan publicats en aquest web

[7] Cfr. “Reescribir la historia – vol. II – El Universo y sus habitantes”, Part V, cap. 1, “La prospectiva de la acción divina”, pàgs. 313-314. Versió en espanyol, en pdf, en aquest web

[8] Veure nota 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s