Reflexió –  El cristià: l’home vencedor

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

5 de març de 2022

(Transcripció d’àudio)

Estimats germans, estimades germanes, comencem junts la Quaresma. Amb aquesta vigília entrem al primer diumenge de la Quaresma. Volem compartir amb vosaltres el camí que el Senyor ha traçat davant nostre per ser vencedors en totes les tribulacions, en totes les proves.

La novetat d’aquesta Quaresma és que el Senyor està present entre nosaltres, potent en l’Esperit Sant. Què vol dir? Cap representant de Déu pot salvar-vos si esteu tancats en vosaltres mateixos, en les vostres justificacions, en les vostres mentides. Jesucrist, ple de l’Esperit Sant toca tothom i fa sortir tothom fora d’un mateix, perquè es manifestin tal com són. Els posa davant la tria: o la vida o la mort; la vida que Ell ofereix, la mort que ve a conseqüència del pecat original. Aleshores toca cadascú de nosaltres fer la tria definitiva perquè els temps empenyen i el Senyor avança en el camí cap a la seva glorificació, on tot ha de ser manifestat. Per això, estem cridats a una fe pura, a una esperança pura, a un amor pur.

El primer diumenge de Quaresma, a l’Evangeli, Jesús està cara a cara amb el dimoni[1]. Us hem explicat que hem estat així en el moment de la nostra concepció[2]. Ara es presenta de nou aquest moment per portar-nos a la nostra definició per tota l’eternitat, cadascú ha d’escollir, no hi ha altre camí. Així doncs, la Quaresma que comencem a celebrar, no pot ser una celebració superficial, dels hàbits religiosos, mentre el nostre cor no està obert al Senyor.

A l’Evangeli de Lluc, se’ns presenta la temptació de Jesús. En aquell moment, Jesús, tal com diu Sant Lluc, estava ple de l’Esperit Sant. Cadascú de nosaltres pot estar ple de l’Esperit Sant segons la nostra originalitat, i tota l’Església, partint de la primera Pentecosta, està cridada a estar plena de l’Esperit Sant. Aquesta és la garantia per afrontar aquesta guerra còsmica, de les potències espirituals que s’enfronten: els àngels per una banda, i els dimonis per l’altra banda, i la humanitat ha d’escollir de quina part estar.

L’Evangeli ens subratlla on som provats. Som provats, la primera temptació, a sobreviure, a anar fent, i volem el pa que alimenta només la nostra carn, i Déu proposa el Pa de la vida eterna i la Paraula que nodreix l’home de la vida eterna. A la segona temptació, Jesús va ser provat en la diversió, en les exhibicions, en el plaer, i Déu proposa la felicitat, la plenitud. L’home, avui, és provat de tancar-se en la diversió, en el plaer, a vegades gairebé en un infantilisme baix, i el Senyor ens porta cap a la plenitud adorant Déu. A la tercera temptació, Satanàs prova l’home en una falsa religió, falsa religiositat, falsa fe, en les solucions màgiques. El Senyor, és clar que no vol salvar-nos, que no pot salvar-nos, si nosaltres no volem ser transformats, perquè en el Regne de Déu, a la nova creació, ens vol transformats. D’aquest cos corruptible, corrupte, ens vol portar a la vida incorrupta, de forma definitiva.

Sabeu què vol dir això? Quasi tots nosaltres hem dit d’una persona: “És un Home, és una Dona”, amb majúscula, vol dir un home, una dona incorruptes, virtuosos, i cadascú voldria tenir un amic incorrupte, un espòs, una esposa incorrupta, fills incorruptes, col·laboradors incorruptes. En canvi, l’home, davant Déu, vol justificar-se, es tanca en aquella closca que està destinada a la corrupció, es tanca en la dimensió material, i aquí moren igual els rics i els pobres.

Tots aquests passatges són passatges de dins de cada un de nosaltres. Qui és l’Home, qui és la Dona amb majúscula? És aquella despullada de la corrupció, i la Quaresma és precisament aquest passatge de despullar-se de la corrupció, obrir-se a la dimensió incorrupta, on Satanàs no pot entrar. Aleshores, sentirem la potència del Crist present en nosaltres que ens condueix pas a pas cap a la resurrecció, al final cap a l’ascensió al cel perquè estem destinats a entrar a la nova creació.

Déu no fa promeses buides. La primera lectura del Deuteronomi, vol dir la Llei proposada de nou, quan ja una part d’Israel havia entrat a l’esclavitud, diu: “Quan seràs lliure i tornis a la teva terra, pren el primer cistell i presenta’l davant el Senyor[3], però vol dir que Déu et crida i tu pots experimentar els fruits de la seva presència en tu, i per Pasqua, el teu Al·leluia no serà buit sinó que portarà els fruits d’una Quaresma, fruits de la vida.

Ens trobem en el temps de les proves. Tenim superada en part la prova, l’epidèmia, ara la guerra amenaça amb la destrucció de la Terra. Com l’afrontem? Nosaltres, cristians, tenim tota la potència en nosaltres si estem units en l’Esperit de Crist a Déu, per vèncer aquesta batalla sense armes. Nosaltres tenim les armes de l’Esperit Sant. De la mateixa manera que el dimoni es va doblegar davant de Jesús en la prova, igualment s’ha de doblegar davant nostre. Tot l’esperit del mal, del món i de Satanàs s’ha de doblegar. El cristià és l’home vencedor sobre el mal, sobre el pecat, sobre la mort. Aquesta és l’acció potent de Crist en l’Esperit Sant.

Així, germans i germanes, el que us hem explicat al llarg d’aquests anys ha de ser posat a la pràctica per qui vol ser el cristià vencedor, i no esperem dels altres, indicar als altres que siguin incorruptes. Estem cridats cada un de nosaltres a ser incorruptes, que vol dir despullats de la corrupció, elevats en una vida nova, vencedors del mal.

Si l’Església es mou en aquesta direcció, que el Senyor ha indicat des de l’inici, vencerà totes les batalles amb el dimoni. Us hem proposat allò que el Senyor ens ha indicat: l’Església de tot l’Univers, que vol estar incorrupta davant el Senyor, irreprensible, caminant cap al seu lloc definitiu en la nova creació. Això ho podeu experimentar independentment de si voleu creure a certes paraules profètiques, la Paraula de Déu està al vostre costat. Si creieu en la resurrecció de Jesucrist i us adheriu a la seva paraula, al pa Eucarístic, experimentareu que sou part de l’Església de tot l’Univers, aquella que entrarà incorrupte. Tot el que és corrupte, també els cristians, seran deixats de banda. Aleshores, no us acontenteu en practicar aquesta Quaresma de manera corrupta, doble.

Si voleu una proposta, us la donaré: agafeu el petit llibre que us vam donar, el llibre de la Mare de la humanitat “La vida no és vida sense Déu[4]; el podeu comprendre tots si sou de bona voluntat. No volem convèncer-vos, obligar-vos. La tria correspon fer-la a cada un de vosaltres. Tota l’Església de l’Univers prega per vosaltres, però ningú us pot substituir, cap sant, cap àngel. Toca a cada un de vosaltres viure la transformació de la vostra vida i les gràcies us seran donades. Si escolteu aquestes paraules, aleshores la Terra començarà a canviar perquè està destinada a un canvi complet.

Us acompanyem amb la nostra pregària, amb la nostra oferta, i us beneïm en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Lc 4, 1-13

[2] Per aprofudir sobre aquest tema us adrecem al llibre “Oltre la Grande Barriera”, cap. 13 “Il Microcosmo – Il concepimento dell’uomo”, pàg. 237, i al missatge de l’Esperit Sant del 29 de febrer de 2012 “La llum de la vida” publicat al llibre “Verso la Nuova Creazione – vol. III anno 2012”, pàg. 33, en italià; i en català en aquest web (publicat el dia  11 de febrer de 2022.

[3] Dt 26, 4-10

[4] Missatges de la Mare de la humanitat a Setfania Caterina, anys 2017-2018, publicat en català a Edizioni Luci dell’Esodo; www.lucidellesodo.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s