Reflexió: Ser lliures en Crist

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlasic

24 de març de 2018

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: Estimats germans, estimades germanes, el nostre tema avui és “Ser lliures en Crist”. El Senyor vol fer-nos lliures i vol portar el seu poble a la veritat plena i a la llibertat plena, i observem la nostra actitud, com ens comportem en relació a aquest desig de Déu. Podem veure diverses actituds: l’actitud de criticar-ho tot justificant-nos, adoptant una lògica humana, murmurar, dubtar dels altres, agredir els altres amb les paraules, amb els pensaments o quedar-se passius davant dels esdeveniments. Tot això ens fa partícips de les guerres del món, de la destrucció que veiem davant els nostres ulls.

Jesús és lliure. En el capítol 10 de Joan, versets 17 a 18 Jesús diu que ofereix la seva vida lliurement per tornar-la a prendre i ningú la hi pot prendre. Després el verset s’acaba: “Per això el meu Pare m’estima”. L’última vegada vam parlar seguint les paraules de la Mare de Déu a l’últim missatge donat a través de Stefania Caterina[1] que Déu ens comunica el seu amor, la seva intel·ligència i la seva força. Si aquestes lleis governen el nostre ésser, si governen dins nostre, ningú ens pot treure la vida, ningú pot prendre la nostra vida perquè la nostra vida és en Déu i les lleis sublims de la vida governen la nostra vida, estem plens de la creativitat divina. Aquestes lleis, si nosaltres som partícips de l’acció divina, a través d’aquestes lleis, es retira de nosaltres tot mal. En Jesús també ha eliminat la mort de manera definitiva. En nosaltres almenys podem vèncer la primera mort i vèncer totes les coses que ens molesten dintre nostre.

Jesús vol alliberar el seu poble. Tots els sistemes han caigut perquè s’han alçat els homes lliures. Només els homes lliures poden alliberar el poble; no aquells revolucionaris que entren en el camp del consumisme, capgiren els sistemes polítics, religiosos, per imposar-los als altres sinó les persones lliures en Crist, on brolla la vida, es desenvolupa, arriba a la seva plenitud. És la vida constructiva en favor de tots. Aleshores cada un de nosaltres introdueix a través de la pròpia vida aquestes lleis que governen tot l’univers, l’amor de Déu, la seva intel·ligència, la seva potència.

Escoltem del missatge de Jesús El futur del meu poble.[2]

El meu poble serà lliure i autònom. Lliure, perquè estarà format per persones interiorment lliures; autònom perquè no estarà sotmès a la tirania dels sistemes i de les estructures. Serà capaç de relacionar-se amb Déu cara a cara, i no tindrà més necessitat de preguntar a altres per saber qui és Déu. Sabrà discernir allò que està bé, del que està malament, i no tindrà altres mestres ni intermediaris fora de mi. No estarà dominat per cap jerarquia; ningú es considerarà més gran o més petit.

 L’Esperit Sant actuarà lliurement en el meu poble i l’instruirà. Déu serà tot en tots.”

Aquest text sembla un somni i queda com un somni en les persones que avui dia no veuen aquesta gràcia a l’abast: ser lliures en Déu, comunicar amb Déu directament, sostreure’s de l’opressió dels sistemes, de les jerarquies, també religioses. També les jerarquies religioses si oprimeixen, si converteixen en ignorants els altres, si no promouen la llibertat de l’home en el seu interior, han de retirar-se perquè Déu té necessitat del seu poble lliure, creatiu, constructiu per a la salvació de tot l’univers.

No es pot arribar a la veritable llibertat sense immaculadesa, ni existeix una veritable autonomia fora del meu Esperit. La vostra humanitat ha estat sempre subjecta a lleis i autoritats humanes, que freqüentment s’han mostrat injustes i cruels, però de les quals mai no heu pogut desfer-vos-en. Per què? Perquè teniu un cor dur i la major part de vosaltres esteu allunyats de Déu. Sou rebels per naturalesa i heu de ser domats com cavalls salvatges. No sou ni íntegres ni lliures interiorment. A més heu rebutjat a Déu pensant ser més lliures, però us heu convertit en esclaus de les vostres pors. I així, paradoxalment, temeu la llibertat més que l’esclavitud, perquè no voleu assumir la responsabilitat de viure íntegres davant de Déu. Preferiu obeir els sistemes corruptes abans que viure lliures i responsables segons els desitjos de Déu.

Lliures, madurs, capaços de mantenir-se drets, de discernir, lliures en la comunicació vol dir elevar-se en l’esperit. Quan l’endemà del Gran Jubileu Sant Miquel va baixar a les portes dels inferns i va anunciar a Llucifer els programes de Déu, entre altres va dir dues coses: ara hi haurà una acceleració en l’elevació del poble, elevació espiritual del poble: Déu debilitarà tots els sistemes que impedeixen a les persones comunicar-se directament amb Déu.

Què voleu? Voleu ser lliures? Dins nostre hi ha emperadors, ídols que adorem, als quals ens agafem. Allò que és extern és només la nostra projecció perquè som incapaços de mantenir-nos dempeus, discernir el bé del mal, ens recolzem a qualsevol o a qualsevol cosa. Déu ha decidit alliberar-nos i ja està actuant, alliberant tot l’univers.

Aquesta situació no podrà durar eternament sobre la Terra perquè us trobareu davant d’una elecció ben precisa: homes lliures en Déu o esclaus de Satanàs. Al mig no quedarà res més. Els esdeveniments que succeiran us obligaran a triar i no podreu escapolir-vos. No us serviran de res les distraccions que busqueu, les vostres festes i tot l’enrenou i aldarull amb els quals busqueu d’omplir els vostres buits interiors. Cap autoritat humana, ni cap sistema podran alliberar-vos de la necessitat de decidir. Haureu de triar, d’una manera o altra.

A l’Evangeli de Joan, capítol 8, versets 31 i 32, Jesús diu: “Si esteu ben arrelats en la meva paraula sou veritables deixebles meus. Així coneixereu la veritat i la veritat us farà lliures.” Aquesta cita l’he triat perquè a ningú li sembli que aquestes paraules que hem sentit hagin arribat a través d’una mística. Aquestes paraules són veritat. Jesús, fa dos mil anys, ens va dir això i ho repeteix avui, i aquest vespre us hem repetit la paraula de Jesús. Ningú pot prendre la responsabilitat per vosaltres, cap autoritat, cap home, cap sistema. Vosaltres heu d’emergir com persones lliures.

Es parla dels esdeveniments però quan els esdeveniments es presenten davant de la humanitat, qui no és lliure no discerneix, queda arrossegat pels esdeveniments. Els esdeveniments no són una cosa màgica. En aquesta setmana que tenim davant nostre, entrem en un esdeveniment, la Setmana Santa, en la que Jesucrist en nom del Pare i en la potència de l’Esperit Sant realitza l’alliberament. Què farem nosaltres? Discutirem, criticarem, estarem enrabiats perquè falta això o allò, o participarem a l’obra redemptora que ens allibera?

Avui, l’Església en la Litúrgia ha agafat el text del profeta Ezequiel[3] on anuncia el Messies que reunirà tots els pobles. En aquesta setmana veiem Jesús que atreu jueus i pagans, tots, però en aquests temps Jesús és el Pastor, el Sacerdot, el Rei de l’univers, atreu tots els pobles de tot l’univers i els vol portar tots a ser lliures perquè participin a la plenitud de la vida, que en ells i entre ells s’expressi el govern, la sobirania de Déu també a la Terra.

Per tant, no hi ha temps per mirar passius i ser arrossegats pels ritus, pels hàbits religiosos. És el moment de participar a la vida de Crist que ens porta justament a abolir també la mort i el pecat dins nostre, que dintre nostre no hi hagi cap amo, cap ídol, siguem lliures.

Nosaltres us desitgem que sigueu lliures, per afrontar aquests esdeveniments, aquest esdeveniment de la Setmana Santa per desvetllar-se amb la potència de Crist Ressuscitat i després seguirem endavant, pas rere pas, a desenvolupar aquesta temàtica que no és una temàtica a nivell intel·lectiu sinó una temàtica que suposa la participació lliure i responsable.

Us desitgem Bona Pasqua i us beneïm a tots, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Missatge de la Mare de la humanitat del 13 de març 2018 publicat a www.versolanuovacreazione.it

[2] Cfr. Missatge de Jesús del 8 de setembre 2011, publicat al llibre Verso la nuova creazione -vol. II- anno 2011, pàg. 125; en el libre 2012 – La scelta decisiva dell’umanità, pàg. 60, i a www.versolanuovacreazione.it

[3] Cfr. Dissabte de la 5ª setmana de Quaresma: 1ª lectura Ez 37, 21-28

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s