Maria, la Dona nova

Missatge de Sant Josep

 Finale Ligure, 18 març 2021 – Vigília de la solemnitat de Sant Josep

 Si voleu arribar a ser creatures noves, us heu d’unir plenament a Jesús i Maria tal com jo he fet. Jesús no podia néixer sense Maria, però tampoc podia morir sense Ella. Tenia necessitat de la participació d’una creatura immaculada que prengués part, en nom de tota la humanitat, al sofriment de la Creu i a la glòria de la resurrecció, i obrís així el camí a una nova humanitat. Ningú altre ho hauria pogut fer, a excepció d’Aquella que li ho havia donat tot i que li pertanyia completament.

 “Estimats fills meus,

M’adreço a vosaltres com un pare amorós. Els fills de Jesús i de Maria són tots fills meus. Jo vetllo per vosaltres i per tota l’Església de l’Univers tal com vetllava per la família de Natzaret.

 Precisament la família de Natzaret ha de ser per a vosaltres exemple i model de l’autèntica comunió en Déu. Aquesta família va ser la primera cèl·lula de l’Església de tot l’Univers. Es  va formar en vista de Jesús, va viure per Jesús i va seguir les etapes de la seva vida; va ser preparada i instruïda per Jesús en tot. D’això en sóc testimoni, perquè la meva vida i la meva missió estan indissolublement lligades a la vida i a la missió de Maria i de Jesús. Ni la meva mort prematura va poder separar-me d’ells; el meu esperit va continuar i continua actuant juntament amb Maria i Jesús per tota l’eternitat.

Vaig escollir Maria com a esposa meva per l’esplendor i la puresa de la seva ànima. La seva bellesa interior brillava en el seu rostre i emanava de tota la seva persona. Era una noia preciosíssima, de mirada transparent i d’infinita bondat. Molts la volien per esposa, però Ella em va escollir a mi igual com jo la vaig escollir a Ella. La meva tria i la seva estaven guiades per l’Esperit Sant, en vista de la nostra extraordinària missió. Aleshores no ho entenia, com a tot veritable israelita, desitjava simplement formar amb Maria una família honesta i creient i donar els fills a Déu i al nostre poble.

Després, com molt bé sabeu, tot va canviar en la nostra vida, després de l’anunci de l’Arcàngel Gabriel. Maria havia acceptat la seva missió, acollint en el seu ventre el Fill de Déu,  i ara Déu s’adreçava també a mi. La meva primera reacció va ser de desconcert i de por; era massa gran el pes a portar i estava decidit a deixar Maria al seu destí. No vaig dubtar mai de la seva sinceritat perquè sabia que era massa pura i honesta per enganyar ningú. Estava més aviat espantat pel que se’m demanava i que Maria sabia: ser custodi de la Mare del Fill de Déu.

Vosaltres sabeu molt poc de la fase que precedeix al naixement de Jesús, només el que s’explica breument a l’Evangeli. Us dic que l’Arcàngel Gabriel havia explicat bé a Maria allò que l’esperava; li havia revelat que jo havia estat escollit per ser el seu espòs i per protegir-la a Ella i el seu Fill, el Fill del nostre Déu. Era massa per mi i ja imaginava els comentaris de la gent i la vergonya que cobria una dona que quedava embarassada abans de les noces. Però Déu no ens demana mai de realitzar una missió sense haver-nos donat la gràcia ja en el moment de la concepció; com més gran és la missió, més gran és la gràcia. Jo havia dit sí a la meva missió fins i tot abans de venir al món i la gràcia de Déu va desvetllar el meu sí, com passa amb tots aquells que han decidit estimar i servir el Déu veritable des de la concepció.

Tal com sabeu per l’Evangeli, un àngel em va visitar en somnis. Era l’Arcàngel Gabriel, que ens va protegir i acompanyar a Maria i a mi durant tota la nostra vida i que va servir Jesús en la seva missió terrena. No em va visitar només en somnis, sinó que es va aparèixer en moltes altres ocasions per ajudar-nos a Maria i a mi a superar les dificultats i per protegir-nos en les persecucions que vam patir.

Mentre Jesús creixia, els Arcàngels venien contínuament a casa nostra per adorar el Fill de Déu i visitar la primera cèl·lula de la seva Església. El mateix feien els germans fidels a Déu que ens van visitar moltes vegades amb molt amor envers nosaltres. La petita i modesta casa de Natzaret era un veritable santuari del Cel. Tot i això la nostra vida no va ser fàcil: Déu no ens va estalviar les proves i les persecucions ni les dificultats per ser pobres. Però mai ens va faltar la seva Providència, perquè Déu no abandona mai qui confia en Ell.

Maria i jo sabíem que un dia Jesús marxaria per la seva missió pública i sabíem també allò que li esperava. Durant els anys passats amb nosaltres, Jesús ens parlava de quant hauria de sofrir;  diverses vegades ens havia predit la seva mort i resurrecció. El meu cor s’estremia i sofria només de pensar en el dolor que tocaríem nosaltres dos i sobretot aquell noi, que estimàvem més que la nostra pròpia vida.

Per això Déu em va cridar cap a ell molt abans de la Passió de Jesús, poc després del començament de la seva vida pública. Em vaig adormir en la pau de Déu, acompanyat per Jesús i Maria. En la seva infinita bondat, Déu Pare va voler estalviar-me un sofriment que no hauria pogut suportar, i em va permetre ser present en esperit al costat de Jesús i Maria en les etapes de la seva vida terrena. Al Calvari, el meu esperit era al costat de Jesús que moria i de Maria que sofria amb Ell. Per això Déu m’ha confiat els moribunds, que no deixo mai sols en la seva agonia.

Maria, en canvi, va estar sempre al costat de Jesús. Era destinada a esdevenir Mare i Corredemptora de la humanitat i a ser Reina de l’Univers. Això també ens ho havia explicat el mateix Jesús i els Arcàngels. Maria havia acceptat aquesta missió des de la seva concepció. Després de la meva mort, sovint seguia Jesús en els seus viatges, vivia entre els Apòstols, els deixebles i les deixebles del Fill. Absorbia completament els ensenyaments de Jesús i s’enfortia cada vegada més, a mesura que s’apropaven els dies terribles de la Passió.

Tal com us he dit, la família de Natzaret va ser la primera cèl·lula de l’Església de Jesucrist de tot l’Univers. Jesús estava al centre com a Rei, Salvador i Sacerdot Suprem de la nova Aliança. Maria era la Mare i la Reina, la Corredemptora destinada a participar plenament al Sacrifici del Fill. Jo era el seu poble i portava en mi la fe d’Israel i la fe del poble nou que naixeria pel Sacrifici de la Creu. Dia rere dia, moria en mi l’Israelita vell per deixar lloc al Cristià redimit.

Déu m’estava transformant. Tot, dins meu i al meu voltant, era un gran misteri: el meu Fill adoptiu també era el meu Déu i el meu Salvador. La meva esposa terrena, un dia esdevindria la meva Mare, Reina i Corredemptora, igual que per a tota la humanitat de la qual jo en formava part. Jo us he obert el camí perquè he acollit plenament la Redempció de Jesús i la Corredempció de Maria. Per això Déu m’ha cridat a ser el Custodi de la seva Església de tot l’Univers, de la mateixa manera que ho vaig ser per a la Sagrada Família, la petita Església de Natzaret.

Si voleu arribar a ser creatures noves, us heu d’unir plenament a Jesús i Maria tal com jo he fet. Jesús no podia néixer sense Maria, però tampoc podia morir sense Ella. Tenia necessitat de la participació d’una creatura immaculada que prengués part, en nom de tota la humanitat, al sofriment de la Creu i a la glòria de la resurrecció, i obrís així el camí a una nova humanitat. Ningú altre ho hauria pogut fer, a excepció d’Aquella que li ho havia donat tot i que li pertanyia completament.

La participació de Maria al Sacrifici de la Creu va ser d’una intensitat tal que va fer indissoluble per l’eternitat el lligam entre la Mare i el Fill, entre el Rei i la Reina, entre el Redemptor i la Corredemptora. Aquest lligam no és només afectiu, o sigui en l’ordre de la natura, sinó que és espiritual i místic, és a dir en l’ordre de la gràcia. L’amor immaculat i sublim que uneix Jesús i Maria genera contínuament els fills de Déu que acullen i veneren Maria, i reconeixen les seves prerrogatives divines de Mare, Reina i Corredemptora. 

L’Església de tot l’Univers és contínuament enfortida i alimentada pel Sacrifici de Crist i per la participació de Maria. Qui acull Maria acull Jesús i qui acull Jesús no pot no acollir Maria, perquè només a través d’Ella es pot participar plenament al Sacrifici de Crist; sense aquesta participació és impossible definir-se com a veritables cristians. Maria pertany a Jesús de la mateixa manera que Jesús pertany a Maria; aquest és un gran misteri que només poden comprendre aquells que acullen Maria i en reconeixen la gran obra de Corredemptora. Aquesta obra seva ha fet d’Ella la Mare de la Humanitat i la Reina de l’Univers.

Fills estimats, mantingueu-vos sempre units al Cor de Maria i el vostre camí serà segur. El temps en el qual viviu és el temps de la VINGUDA INTERMÈDIA DE JESÚS. És un temps preciós, perquè Jesús està entre vosaltres; actua amb potència per sostenir i reforçar el seu poble i preparar-lo per a la seva vinguda gloriosa a la fi dels temps.

Maria està al seu costat i amb el seu amor matern us genera a la vida de Déu, us encamina cap a Jesús i us el fa conèixer cada vegada millor. Ella és l’Esposa de l’Esperit Sant i actua amb Ell per portar-vos a Jesús. El Pare es complau amb la seva Filla predilecta i us concedeix moltes gràcies a través d’Ella.

Estigueu sempre en harmonia amb el voler de Déu, fills, i deixeu-vos portar dolçament per Maria en els braços de la Santíssima Trinitat. Contempleu l’obra de Jesús i de Maria en vosaltres tal com jo feia. Ara la vostra casa és molt més gran que la casa de Natzaret: és l’Univers i la vostra família és l’immens poble de Déu que l’habita. Maria ja no és la humil  dona d’Israel que vivia la vida de cada dia, sinó la Mare de la humanitat que us acull amb amor. És la Corredemptora que incessantment intercedeix per vosaltres i us obté misericòrdia i pau en virtut de la Passió que va compartir amb el Fill. És la Reina de l’Univers que desitja fer-vos partícips de la seva glòria. I per sobre de tot, és la Dona nova que us genera perquè sigueu els fills d’una nova humanitat.

Estic sempre al vostre costat i us beneeixo, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s