Reflexió – Pasqua amb la Presència Intermèdia de Jesús

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

4 d’abril de 2021

(Transcripció d’àudio)

Estimats germans, estimades germanes, bona Pasqua a tots!

I desitjo que tots puguem penetrar a fons aquest esdeveniment que hem viscut i que viurem en aquests temps. Desitjo que puguem descobrir les Lleis que ens governen concretament dins nostre. Desitjo que tots aquells que heu escollit Jesucrist pugueu trobar-lo vivent, i que tots aquells que escollireu Jesucrist pugueu experimentar que veritablement ha ressuscitat.

Aquest any celebrem amb Crist Ressuscitat la seva presència particular, intermèdia, entre nosaltres. Primer hem de comprendre què va passar en els Apòstols. Van veure Jesús Ressuscitat i prou? Us enganyeu. Van tocar Jesús, el van veure menjar, van menjar amb Ell. Us enganyeu. Doncs què va passar? Va passar que les persones que van escollir Jesucrist van tocar la font de la vida que res pot parar ni impedir, ni la mort, ni el pecat, cap potència. Es van posar en relació amb la font de la vida, i van descobrir allò que diu Sant Pau, que la nostra vida de la carn està morta, crucificada[1]. Sabeu què vol dir? Immòbil, ja no pot fer res, no pot governar-nos, no ens pot donar res, inútil, i dins nostre s’ha desvetllat una potència de desfer-nos d’aquella vida i viure la vida nova, immergir-se en la vida nova. Qui vol agafar-se a la vella només pot fer-se mal, només pot afeblir-se, desil·lusionar-se i desesperar-se. I aquesta és la tria, immergir-se en la font de la vida en Déu, per mitjà de Jesucrist, en l’Esperit Sant, i començar a viure, progressivament  arribar a la plenitud de la vida.

Aquí s’insereix també el testimoniatge: qui viu aquesta experiència sent en ell l’explosió de la vida perquè el passat és il·luminat, com diu Sant Pere[2]: tots els profetes van donar testimoni d’aquesta salvació, van preparar aquesta salvació, es va obrir el futur. Quin és el futur? Que Jesucrist Ressuscitat té la capacitat de sotmetre-ho tot al voler del Pare. Abans de tot en aquells que l’accepten i entren en una disciplina de viure amb Ell, i ningú els ho pot impedir, al contrari, poden comunicar aquest testimoniatge, aquesta vida, a qui és de bona voluntat. Aleshores vosaltres de Galilea, de Judea, que heu sentit parlar de Jesús, dels miracles, vosaltres cristians d’avui, vosaltres homes de cultura que coneixeu l’arqueologia, que coneixeu els documents antics i estudieu, tots vosaltres que avui sou concebuts, el sentiu i podreu sentir. La humanitat podrà sentir aquesta veritat. La font estarà a prop de tot home de bona voluntat, si vol escollir Jesucrist Ressuscitat i viure segons les Lleis que ens donen la vida eterna. Aquesta era la Resurrecció! I aquesta és la nostra Resurrecció si ens immergim en aquesta vida, i estem cridats a donar el testimoniatge per aquesta vida, quin testimoniatge? Que avui la Pasqua no ha acabat, comença el compromís de tot el poble, amb Maria Santíssima Corredemptora, Mare i Reina, a seguir Crist Ressuscitat per sotmetre tot l’Univers juntament amb Ell a la vida prop del Pare.

El nostre compromís ara és, de tota l’Església de Jesucrist, baixar gradualment a les portes de l’infern com Jesús en la seva primera vinguda. Després de la mort va baixar als inferns, va separar l’infern del Purgatori, i nosaltres amb Ell, ara anem amb Sant Miquel, a tancar l’infern per sempre i alliberar els fills de Déu per sempre de la influència del dimoni. Aquest és el compromís del qual ningú pot escapar. Nosaltres no indiquem a ningú el dia, la data, sinó que indiquem el camí i testimoniem el camí, i qui és de bona voluntat, qui vol, que s’adhereixi a aquesta vida i es comprometi a accelerar els temps, que tot es faci segons el pla de Déu.

Quin és el nostre testimoniatge, d’aquesta Església, d’aquest poble, que ens ha acompanyat durant aquests anys? El compromís és el mateix que el dels Apòstols, només que el nostre és molt més ampli del que van rebre els Apòstols. Els Apòstols van ser desvetllats pels àngels, després per Jesucrist. En aquest camí nosaltres hem estat molt àmpliament preparats pels Arcàngels, pels Sants, pels germans fidels a Déu de tot l’Univers; hem sentit germans i germanes del Purgatori que ens han explicat quina és la seva vida; hem mirat, hem observat la humanitat d’avui i la humanitat de l’Univers, on es troba. Tot està clar davant nostre. Us hem donat el nostre testimoniatge. Finalment, s’ha completat la imatge de la Mare Immaculada, Reina, amb la seva prerrogativa de Corredemptora. És a Ella a qui hem donat la vida, i per mitjà d’Ella, a Jesucrist. Hem experimentat què vol dir tenir la mare que genera, la Corredemptora que protegeix, que ens fa capaços de tenir allunyat de nosaltres aquell home vell, crucificat, i viure una vida nova. 

El Rostre de Déu s’ha manifestat davant nostre, el Rostre del Fill i el Rostre del Pare, la veu de l’Esperit Sant. Us diem això perquè aquest Rostre es manifestarà a tothom, a bons i dolents, per a la tria definitiva. Ara l’Església de Jesucrist amb tota la potència, tota la santedat de Déu, de tots els temps, s’expressa. Sant Pau diu: “Quan Ell apareixerà també vosaltres us manifestareu[3], però Ell ja s’ha aparegut a nosaltres, ressuscitat, ha penetrat el nostre ser i som diferents, i testimoniem aquesta vida. Ara l’Església de Jesucrist ha de progressar en això, fins al punt d’expulsar Satanàs, més enllà de les portes de l’infern, llençant-lo al llac de sofre. Aquesta és l’obra del Crist Ressuscitat en el seu poble, en la seva Església. Per això ja no es pot estar al mig, no es pot esperar, no es pot ajornar, perquè les proves de la humanitat estrenyen, i estrenyeran més si falta la força de l’Església de Jesucrist Crucificat i Ressuscitat.

Així doncs, la nostra invitació a tots vosaltres és: entreu en la joia de la Resurrecció, entreu en la joia que el vostre home corrupte sigui crucificat. A partir d’ara la mort ja no parla més, no té força; que la vostra vida nova és tan forta que pot llençar a l’infern, al llac de sofre, tota la corrupció de l’Univers. Com més decidits i més compromesos estiguin els creients en Jesucrist per portar a compliment l’obra de Déu, més ràpids seran els temps.

Aquest és el recorregut de la Reina de la Pau durant aquests 40 anys, per portar-nos a la Font interior. No són suficients les visions, les locucions. Entre els testimonis que van veure Crist Ressuscitat, les dones van fugir, no van obrir la boca per dir res a ningú, perquè dins seu hi havia pors; els Apòstols que van tocar Crist Ressuscitat, no ho creien. Ara en nosaltres actuen les Lleis del Crist Ressuscitat en el nostre interior més profund, en el nostre íntim, qui les acull anirà amb Ell cap a la seva manifestació gloriosa i cap a la fi dels temps. Nosaltres continuarem fent la nostra obra de servei, pregar per vosaltres, oferir-nos per vosaltres, testimoniar-vos el que el Senyor ens manifesta.

I us acompanyem amb la nostra benedicció, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Rm 6, 3-11

[2] Cfr. Ac 10, 34a. 37-43

[3] [3] Cfr. Col 3, 1-4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s