Reflexió –  Consagració d’Ucraïna i Rússia

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

23 de març de 2022

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: estimats germans, estimades germanes, estem contents de saludar-vos, beneir-vos i compartir amb vosaltres el camí cap a la Pasqua.

Com tots sabem, la Terra i tot l’Univers són provats aquest any amb una prova nova: la guerra a Europa, i això ens reclama tots al nostre comportament com a cristians. Aquests dies el papa Francesco ha decidit consagrar Ucraïna i Rússia al Cor immaculat de Maria Segons les intencions de la Mare de Déu de Fàtima. Celebrarà el Sacrifici eucarístic i consagrarà a la Mare de Déu Rússia i Ucraïna el dia de l’Anunciació del Senyor[1], a les 17 h. Aquesta és una convocatòria per a tots els cristians i al mateix temps esdevé un punt de referència per a tots els homes de bona voluntat que volen la pau, i tots els cristians estan cridats a participar-hi.

Com es comporta l’Església de tot l’Univers? L’Església de tot l’Univers es comporta de  manera que amb tota la intensitat està enmig d’aquestes proves i amb tota la humanitat segueix el Senyor allà on es mou. A través de la Mare Immaculada Maria, ofereix en continu la seva vida a Jesús perquè Ell, que està entre nosaltres, pugui realitzar el designi del Pare de recapitular en ell totes les coses de l’Univers.

Stefania Caterina: Per això, el Senyor Jesús ha expressat el desig que l’Església de tot l’Univers, el dia 25 de març, s’uneixi plenament al Sacrifici eucarístic i a la Consagració de Rússia, d’Ucraïna. Jesús considera aquest un pas molt important tant per la Cristiandat de la Terra com per tot l’Univers, i pel camí de la pau. Us hem dit i explicat que Jesús està aquí a la Terra, en la seva VINGUDA INTERMÈDIA[2], i que per aquest motiu la Terra és un escenari central en aquest temps perquè s’hi produeixen grans esdeveniments que afecten tota la humanitat i que repercuteixen a tot l’Univers.

Per això Jesús ens ha assegurat que aquest dia l’Església, tota, de l’Univers pregarà juntament amb la Cristiandat de la Terra, i s’unirà al Sacrifici Eucarístic, s’unirà a aquesta Consagració de Rússia i Ucraïna segons les intencions de la Mare de Déu que ja va expressar a Fàtima, però que es mantenen en el seu Cor; s’han mantingut en el seu Cor durant tot aquest temps. Així, doncs, hi seran presents els set grans Arcàngels, tots els sacerdots de l’Univers, totes les humanitats fidels s’uniran a la pregària, i també totes les ànimes de bona voluntat dels vius i dels difunts s’uniran a aquesta Consagració perquè s’aixequi una pregària potent de tota l’Església de l’Univers per la pau; per la pau a la Terra, per la pau especialment a Ucraïna i a Rússia, i perquè aquesta pau sigui de tots els homes de bona voluntat i en tot l’Univers.

Pare Tomislav: Us indiquem algunes coses pràctiques. Com ens hem de comportar? A la vigília de la Consagració, que tots els individus, tots els nuclis, totes les Cases-Santuari es consagrin a Maria, Reina i Mare de l’Univers, a Jesucrist, Rei de l’Univers segons les pregàries que Sant Miquel ha indicat el 23 de març de 2007[3].

El dia de la Consagració, que tots els sacerdots a les Cases-Santuari i en els Punts llum, celebrin la Santa missa, el Sacrifici Eucarístic a les 17 h i que consagrin Rússia i Ucraïna, i els seus pobles, i que en aquesta celebració renovin amb tot el poble l’oferta de la vida, en comunió amb tota l’Església de l’Univers a Jesús, a través de la Mare Immaculada Maria. Qui no pugui participar directament a aquella Santa Eucaristia, que miri de participar-hi també a través dels mitjans de comunicació, però que tots s’uneixin en l’Esperit Sant en aquella celebració, oferts a Jesús a través de la Mare Immaculada Maria.

Una altra cosa pràctica per comprendre la profunditat d’aquesta Consagració: ens trobem entre dues solemnitats, la de Sant Josep, que hem celebrat fa pocs dies, i la solemnitat de l’Anunciació de la vinguda del Senyor encarnat en el ventre de la Verge Maria. Tots nosaltres cristians hem definit Sant Josep com el just, però ha esdevingut el Just per excel·lència acollint l’obra de Déu a través de la Mare Immaculada Maria, Corredemptora i Reina, tal com ens va explicar ell mateix en el missatge del 18 de març de l’any passat[4]. Aquesta comunió seva amb Maria, en la Santíssima Trinitat, acceptant el programa de la Santíssima Trinitat per a la seva vida, a través de la Mare Immaculada, va fer que de ser just arribés a ser el Just per excel·lència, l’exemple per a tot cristià i per a tota l’Església que ha de participar a l’obra de la redempció realitzada a través del Cor Immaculat de Maria, Mare, Corredemptora i reina de tot l’Univers. Acceptant aquell programa, ell va compartir amb Maria totes les gràcies que van ser donades a Maria. Així, cadascú de nosaltres i tota l’Església entra en la Immaculadesa de Maria i flueixen les gràcies igual com flueix la vida en un nen a través de la mare que el porta en el ventre.

Tots nosaltres podem esdevenir justos per excel·lència en la nostra originalitat i segons la nostra adhesió al programa de Déu a través del Cor Immaculat de Maria. Aleshores, la consagració a Maria no és una devoció sinó una unió plena amb Crist per mitjà de Maria. Així, doncs, amb aquest esperit, acollim també aquesta consagració perquè totes les gràcies que han vingut a la Terra a través de les aparicions, no només a Fàtima sinó en tot el curs de l’Església, siguin vives i viscudes dins nostre perquè Déu apagui les guerres i porti tota la humanitat de bona voluntat a la nova creació.

Stefania Caterina: Per nosaltres que hem cregut i acollit les aparicions de Medjugorje, no ens pot passar per alt el fet que la data sigui el 25, precisament aquest que és el dia dedicat a la Reina de la Pau i que en aquest context pren realment un gran significat, concretament en funció de la pau en el món i a l’Univers.

Pare Tomislav: Aquests dies tots nosaltres estarem en pregària en l’oferta, especialment per tots vosaltres i per tots els homes de bona voluntat que s’adhereixen al programa de la recapitulació en Jesucrist de tot l’Univers, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] 25 de març de 2022

[2] En el missatge de la Mare de Déu del 7 de desembre de 2020 “El temps messiànic”, i en els de després, s’explica LA VINGUDA INTERMÈDIA DE JESÚS. Aquests missatges estan tots publicats en italià als llibres “Verso la Nuova Creazione – vol. VII anno 2020” i “Verso la Nuova Creazione – vol. VIII anno 2021”; i en català en aquest web

[3] Aquestes dues pregàries de consagració estan publicades en aquest web, a l’enllaç “Consagracions i pregàries”

[4] Missatge de Sant Josep del 18 de març de 2021, “Maria, la Dona nova”, publicat en el llibre “Verso la Nuova Creazione – vol. VIII – anno 2021” pàg. 38, en italià; i en català en aquest web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s