Reflexió: La grandesa de la crida cristiana

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlasic

17 de febrer de 2018

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: estimats germans, estimades germanes, el tema de la nostra reflexió és “La grandesa de la crida cristiana“. Hem entrat a la Quaresma, aquesta Quaresma s’enriqueix amb tota la litúrgia. Aquest poble també està enriquit per les gràcies que ens han estat donades, les explicacions, cap on va l’Església de Crist, en quina direcció, l’evangelització de la Terra, la preparació de la vinguda gloriosa de Crist. La Mare de la humanitat està amb nosaltres per conduir-nos, i realment desitjo que puguem entrar en aquesta Quaresma a través de les seves paraules que li va dir a Stefania.

Aquests temes que ens enriqueixen, ens acompanyaran tot el temps de Quaresma, el Temps de la Pasqua, buscarem la manera de caminar amb intensitat fins a la Santíssima Trinitat d’on tot ha nascut, i a on torna tot, i és molt important que entrem en aquest camí.

El fil conductor del missatge de la Mare de Déu “La vida en Déu és una vida d’amor i de comunió[1] ens explica el començament de la humanitat quan tota la humanitat i l’univers sentien aquest amor, aquesta harmonia; després el pecat, primer de Llucifer, després els que es van unir a ell, àngels i homes, entre ells la humanitat de la Terra que va contreure aliança amb Llucifer. Això ha donat lloc a dos grans sofriments: el primer és la mort de l’home, el segon és la dispersió del gènere humà, la divisió, però l’amor i la comunió que sempre ha estat en Déu sense interrupció, ha continuat acompanyant la humanitat, també la humanitat pecadora, i Déu Pare va enviar el seu Fill per prendre el pecat de la humanitat de tot l’univers sobre si mateix i tornar a obrir el camí de tornada a l’amor de Déu i a la comunió universal.

 Després d’aquesta breu introducció de part de la Mare de Déu, Ella s’ha adreçat a nosaltres que creiem en aquests projectes.

He recorregut breument amb vosaltres la història dels vostres orígens per fer-vos comprendre millor la grandesa del vostre camí cristià. La redempció realitzada per Jesús no es limita només a la Terra sinó que abraça l’univers sencer. Per tant, vosaltres formeu part d’un grandiós pla d’amor i de comunió universal, aquella obra que el pecat original ha malmès però no destruït. Efectivament, Déu Pare restituirà als seus fills la seva bellesa original i la seva dignitat, per mitjà del seu Fill Jesucrist i en la potència de l’Esperit Sant, a la fi dels temps. Ara esteu en camí i jo estic aquí per ajudar-vos a comprendre i per caminar amb vosaltres.

 Aquests són alguns elements que ens acompanyen en aquest camí inevitablement. “Per tant, vosaltres formeu part d’un grandiós pla d’amor i de comunió universal,” del qual hem parlat, i us acompanyarem en el camí endavant per comprendre el projecte de l’Església de Jesucrist de tot l’univers.

Entre nosaltres com a peregrina hi ha la Mare de Déu perquè Ella és la Mare i el membre per excel·lència de l’Església, i Ella està entre nosaltres. Amb tota la força que Déu Tri i U li ha donat ens acompanya. Hi ha la comunió universal que cal que es desenvolupi cada vegada més a dins nostre, però tots aquests temes se’ns han adreçat a nosaltres, com heu sentit, a nosaltres, a nosaltres cristians, a nosaltres que creiem en aquest projecte. Jesús ha tornat a obrir el camí, ara nosaltres hem d’entrar en la nostra acció. Aquesta és l’evangelització de la Terra.

 El nostre camí segueix sempre els passos de Jesús tal com el coneixem, presentat a la Litúrgia de la Quaresma, del Temps Pasqual, però, tal com sabem i com hem explicat moltes vegades, no s’atura en el Divendres Sant sinó que continua amb el Crist Ressuscitat, afegeixo, amb Crist ascendit al cel. Nosaltres estem destinats a elevar-nos i viure amb Ell en la nova creació.

 Alceu la mirada, fills, i penseu en quants germans i germanes viuen a l’univers. Sentiu-vos en comunió amb ells. Teniu germans fidels a Déu, purs i potents, que us estimen immensament; preguen per vosaltres i esperen poder trobar-vos quan Déu ho voldrà. Teniu germans que sofreixen com vosaltres i com vosaltres creuen en Déu i esperen en Ell; uniu les vostres pregàries i els vostres sacrificis als seus, i eleveu amb ells a Déu cada un dels vostres sofriments.

 En aquestes paraules, la Mare de Déu subratlla la comunió amb els germans fidels a Déu, amb la potència que passa a través d’ells però hi ha un tema que ens concerneix a nosaltres. Ens correspon el tema del sofriment de molts fills i de nosaltres que som a la Terra, al baix univers. Aquest és el punt de la nostra reflexió per la Quaresma. Jesucrist es va encarnar, va assumir els nostres pecats, el pes del pecat de la humanitat, va obrir el camí per nosaltres. Tal com era el pla de Déu des del principi, Déu és l’amor en comunió, desitjava que la humanitat amb els àngels compartís el govern, participés al govern de tot l’univers. En aquest punt, les humanitats fidels a Déu, així com també altres humanitats que han estat evangelitzades en l’univers, tots tenen la mirada posada en nosaltres.

Tal com sabeu, Déu es va dirigir als poderosos de la Terra i també als papes. Va demanar que es digués que a l’univers hi ha vida, que hi ha germans fidels. Fins ara no n’hem sentit la veu. Ara toca al poble que creu, de ser aquesta veu amb la veu de la Mare de Déu que parlarà en endavant, parlarà fins que el seu projecte no s’hagi realitzat. Però, com podem parlar? Podem unir-nos a la Mare que està perfectament unida al Sacrifici de Crist i per això és la Mare per excel·lència, a través d’Ella és regenerat el gènere humà, i així haurà de ser tota l’Església de Crist. Ningú pot estar absent. Jesús va venir a prendre el pecat i les conseqüències del pecat sobre ell mateix, però no pot redimir-nos sense la nostra participació, sense la nostra voluntat. Déu no fa violència.

L’Església havia de continuar l’obra de Crist elevant tot el sofriment a Ell, ajudant la humanitat a ser guarida de la ferida mortal. El nostre deure, dels qui creuen en aquest projecte, és estar units a tots els fills de Déu de l’univers, naturalment també els qui són al Paradís, al Purgatori, a la Terra, oferint un únic sacrifici agradable a Déu, unint-nos a través del Cor Immaculat de Maria amb Crist que s’ofereix en cada celebració de la Santa Missa. Amb aquesta actitud, units al Cor Immaculat de Maria, oferirem tot allò que ens oprimeix, oferirem tot allò que oprimeix a aquesta humanitat i hem d’entendre una cosa: en primer lloc, per tots nosaltres és conegut que a la Terra hi ha sofriment. L’home pot progressar tècnicament, científicament però, com veiem, el sofriment és a tot arreu, es presenta tota mena d’esclavitud en noves formes.

El sofriment no ofert a Jesucrist és una força destructiva, involutiva, de manera que la humanitat, en comptes de progressar, entra en tot tipus de patologia que destrueix. Davant els nostres ulls és clar que tota la Terra està en tensió, tothom té por d’explotar a causa de les tensions de l’odi, del prestigi, de l’egoisme. Malauradament, molts fills de Déu han entrat en aquesta trampa i han de ser ajudats. Per això l’Església hauria de ser l’instrument que els ajuda a elevar-se a Crist.

 La nostra missió en aquesta Quaresma està en les nostres pregàries, en les nostres adoracions, en la nostra oferta juntament amb Maria, pregar, demanar a Jesús d’assumir els dolors de la Terra, de l’univers, tot allò que destrueix la humanitat. Hem rebut la gràcia i, com deia, tots els ulls de l’univers miren la Terra. Escolteu.

 Sapigueu que Déu està cridant els seus fills, en aquest temps, per formar la humanitat nova i ja hi ha un poble que a l’univers viu segons les lleis de Déu. Aquest creix cada vegada més. Uniu-vos a aquest poble i sentireu la grandesa de la comunió universal! No importa si ara per ara no podeu veure i conèixer cada cosa, perquè Déu us ha donat l’Esperit Sant que actua en vosaltres i us farà conèixer el que necessiteu. El vostre esperit és intel·ligent i posseeix una vista molt superior a la del telescopi. La vostra vista interior esdevé aguda per la fe: qui creu veu allò que altres no veuen. Per això, no feu com els homes privats de fe que volen comprendre-ho tot abans de creure i no arriben a res. Cregueu i comprendreu.

 Estic al vostre costat per ajudar-vos a comprendre allò que necessiteu. Tingueu confiança en Déu i en el meu amor de Mare. Us beneeixo en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.”

Hi ha un punt molt important en aquest passatge. Nosaltres hem rebut la gràcia en el baptisme, tots els que són cristians han rebut la gràcia però no han arribat a l’acompliment. Estem en el temps en què totes les gràcies arribaran a l’acompliment. Tots els fills de Déu han de ser embolcallats de la potència trinitària. Quan tots els que han dit sí en el moment de la concepció donin la resposta plena, tots serem portats a l’acompliment, però aquest compliment, tal com sabeu, s’esdevé a través de la generositat del poble que vol seguir. Al llarg de la història molts individus, després la resta del poble, han aixecat la humanitat. Ara ens trobem en el moment en què l’acció trinitària cada vegada serà més potent perquè tot l’univers que pertany a Jesucrist, tots els homes de l’univers, en aquest moment estan a disposició de la Terra perquè la humanitat de la Terra sigui ajudada a portar el sofriment a Jesucrist, perquè Jesucrist guareixi la Terra i tot l’univers.

 Això només ho podem realitzar en comunió universal perquè l’omnipotència trinitària s’expressarà completament només quan l’últim fill de Déu serà recollit i preparat per participar plenament en el pla de l’amor de Déu en comunió amb tots. Aquesta és la llei que governa la Santíssima Trinitat, aquesta és la llei que ha de governar tot l’univers.

Així doncs, en aquesta Quaresma us seguirem de manera especial amb les pregàries, amb l’oferta, us seguirem amb les reflexions però demanem que tots vosaltres uniu els vostres sofriments, les pregàries, l’adoració a través del Cor Immaculat de Maria per una única intenció: que tots nosaltres, disposats i els que van dir sí a Déu en el moment de la concepció, siguin desvetllats, retornats al si del Pare. Aquesta és la gràcia d’aquests temps, no perdem temps. Com més involucrats estarem en això, més la humanitat serà elevada seguint els passos de la Mare de Déu, que ha estat elevada com a primera criatura i està en la Santíssima Trinitat.

I us beneeixo perquè pugueu descobrir al vostre costat la Mare de Déu, la Mare i Reina, perquè pugueu trobar al costat vostre Sant Josep que us ajuda i tots els sants, tots els àngels, totes les forces que actuen en tot l’univers; que la Terra sigui abraçada per aquest amor de la comunió universal i, al mateix temps, doni la resposta d’amor a tots els germans i germanes en l’univers, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Missatge de la Mare de la humanitat del 13 de febrer de 2018 a Stefania Caterina, publicat a www.versolanuovacreazione.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s