Reflexió Festa de la Mare de Déu de Lourdes

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlašić

11 de febrer de 2019

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: Estimats germans i germanes, vam dir que aquest any celebrarem de manera especial totes les festes en comunió amb tot l’univers. Avui celebrem la Immaculada Concepció, la Mare de Déu apareguda a Lourdes. Volem beneir a Déu perquè la va crear immaculada des de la concepció. Beneïm Déu perquè ens l’ha enviat i perquè viu immaculada enmig del seu poble.

Em remeto al primer missatge del 13 de febrer del 2017[1], que espero que hàgiu llegit, rellegit, meditat i que hàgiu buscat Déu. Aquest missatge és breu, però aquí hi ha la substància: tots els grans sants tornaven a aquesta substància que allibera de la racionalitat, de les emocions no controlades, de tot allò que envaeix el nostre íntim, les nostres profunditats. Vull recordar-vos que el missatge era “Déu existeix”. Existeix per qui el cerca i per qui no el cerca, però qui el cerca el sent. És viu, actua en totes les nostres circumstàncies. I la Mare de Déu va dir: “També jo sóc viva; no sóc una estàtua morta”.

Agafar aquesta actitud fonamental és important si volem recórrer aquest llibret[2], que ens porta al misteri de Déu i al misteri de la nostra vida, i aquest misteri es transforma en la llum, i estem destinats a arribar a la llum, a la llum eterna, aquella llum que dóna la vida plena.

La festa de la Mare de Déu de Lourdes aquest any arriba precisament la setmana en què la primera lectura parla de la creació[3] i s’anuncia la redempció a través d’una dona. En tot el recorregut del passat cada just, cada veritable just, abans de la vinguda de Jesucrist anticipava en certa manera la redempció i podia trobar a Déu. Amb la vinguda de Jesucrist tot passa a través de la Immaculada Concepció, a través de la Mare Immaculada i no s’entrarà a la creació nova si no és a través de la Mare Immaculada, tal com hem sentit al primer missatge d’aquest any, del primer de gener, on la Mare de Déu ens parlava que Ella ens genera a tots nosaltres.[4]

És doncs molt important tenir aquesta actitud de fons: és Déu viu que ens vol parlar, tenim la Mare de Déu viva al costat nostre per ajudar-nos, hi ha tots els sants, tots els instruments de Déu ara estan actuant al voltant nostre per sentir aquella vida que va sentir la Mare Immaculada, aquella vida que brolla a través del seu Cor perquè Ella ens prepara i ens resguarda de les nostres febleses.

Amb aquesta actitud, entrem en el segon missatge del 13 de març 2017. Es titula Déu escolta i comprèn, la comprensió en Déu vol dir també la resposta, tal com sentirem a la conclusió del missatge. Aquest missatge també és breu però ens dóna les coses fonamentals. La Mare de Déu ens vol ensenyar com pregar. És a dir, la pregària no és recitar; podem recitar però a través del recitar expressar-nos amb tot el nostre ésser. Cada un de nosaltres en la seva originalitat, cada nucli, la Fundació[5], tots els grups haurien d’expressar-se en l’originalitat en Déu, en l’originalitat divina. Aquest és el punt fonamental, altrament no podem ressuscitar, les nostres facultats no poden ser desvetllades si cadascú de nosaltres no emergeix davant de Déu en l’Esperit Sant. Escoltem:

“Estimats fills meus,

Avui desitjo dir-vos que DÉU ESCOLTA I COMPRÈN. Escolta les vostres pregàries i comprèn les vostres necessitats. Vosaltres, però, heu d’aprendre a pregar bé. Us explico com pregar: presenteu a Déu els problemes i les necessitats que us preocupen i deixeu-les-hi a Ell; deixeu també als seus peus els vostres pecats i els pecats dels altres. Demaneu ajuda a Déu però no li imposeu les vostres solucions. Déu té les seves solucions que sempre són millors que les vostres.

Atenció: confiem els nostres problemes, deixem els nostres pecats. Jo faig servir la paraula “deixar”-ens correspon a nosaltres confiar-los a Déu, no quedar-nos-els per nosaltres mateixos; ens correspon a nosaltres confiar també els pecats de la humanitat i pregar pel perdó perquè les persones s’alliberin dels pecats. Perquè dic “treure els pecats”? Si no traieu el desordre de dins vostre, quedeu immersos en la vostra mort, en la patologia. Sant Joan, a l’Evangeli, diu: “Romandreu en la mort”.[6] Tot el desordre, tot allò que és negatiu ha de ser presentat, és necessari veure què hi ha de desordenat dins nostre, què és el pecat, el mal, i quina és la nostra reacció envers els altres. Si això no s’allibera, no podem avançar en la pregària.

Demaneu ajuda a Déu però no li imposeu les vostres solucions”. Sovint ens posem a pregar amb les nostres solucions previstes com la condició que volem imposar a Déu en lloc d’estar oberts. Aquí hi ha una gran diferència entre els moviments que us ensenyen ioga, que us ensenyen relaxació -això ho fan els esportistes per guanyar, per triomfar ho fan també els grans financers, pels seus negocis- però la vida necessita ser confiada a qui la genera. Aquí hi ha el salt de qualitat, aquí vol dir sortir d’aquest món que enganya, que us tanca en un subtil egocentrisme. Déu té les millors solucions per a nosaltres .

Avui hi ha dos moments a subratllar: la gent va a Lourdes per curar-se. S’organitzen pelegrinatges pels malalts -molt lloables, tot bé- però sense la vida immaculada la humanitat no guareix. Vivim en una decepció, en la il·lusió que entrarem a la creació nova si ens concentrem en les nostres solucions. Sense la vida immaculada no entrarem a la creació nova. Ara podem comprendre perquè la Mare de Déu s’ha manifestat, perquè s’ha aparegut a la humanitat des d’ara fa més d’un segle i mig, per portar un nou renaixement, per donar un impuls cap a la creació nova.

Qui se sent pertànyer al poble nou, ha de veure aquest programa davant seu i nosaltres que ens sentim cridats a preparar el camí al Crist gloriós, no ho podem fer sense la Immaculada, sense estar en el seu Cor Immaculat, confiant la nostra vida a aquelles intencions puríssimes que van cap a la voluntat de Déu que ha estat prevista perfectament per a nosaltres. Així, en aquest dia d’avui, és molt important acollir això i aquesta actitud que ens introdueix a una pregària coral de tot l’univers, que s’uneix al Cor Immaculat de Maria i en la immaculadesa com a gràcia que ens ve donada a través de la Mare Immaculada.

Després deixeu-ho tot a les seves mans, deixeu que les coses segueixin el seu curs sense amoïnar-vos més. Així entrareu en la pau de Déu i veureu les coses sota una llum nova. L’Esperit Sant us inspirarà nous propòsits i noves idees; les solucions es mostraran davant els vostres ulls sense dificultat i sense neguit”.

I aquest és el passatge fonamental, i aquí trobem la positivitat de la paraula desvestir-se, desvestir l’home vell. És positiu perquè en nosaltres reneix tot nou; confiar la nostra vida i totes les intencions, tots els desitjos a Déu, que amb la potència de l’Esperit Sant transformi el nostre esperit, en nosaltres comença a brollar aquella aigua viva que Sant Joan apòstol a l’Apocalipsi, a l’últim capítol de l’Apocalipsi[7] ens presenta a nosaltres i de cada un de nosaltres comença a brollar la vida neta, plena.

Estigueu segurs que Déu escolta les pregàries de qui té fe. Quan demaneu amb fe l’ajuda de Déu, Ell comença a ajudar-vos des del mateix instant que us adreceu a Ell. Creieu en això que us dic i les vostres pregàries pujaran al cel i obriran el Cor del meu Fill. Ell demanarà al Pare el que és just per a vosaltres i el Pare us ho donarà en el poder de l’Esperit Sant.

Prego per vosaltres i us beneeixo en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.”

Aquest pas és fonamental quan hem confiat la nostra vida a Déu, desvestint-nos, permetent l’acció de Déu. Un desig nostre sincer ho desbloqueja tot, es posa en acció la Santíssima Trinitat. L’acció potent de la Santíssima Trinitat entra en nosaltres: el Fill presenta al Pare, el Pare envia l’Esperit Sant i l’Esperit Sant desvetlla la vida dins nostre.

Veieu, podem viure la vida de moltes pregàries buides i en canvi, la Mare de Déu diu: “Cregueu en això que us dic i les vostres pregàries pujaran al cel i obriran el Cor del meu Fill”. Per això, per a nosaltres és molt important, qui entén això, entrar en el ritme d’aquesta vida, en una relació contínua amb Déu, i ens vénen donats pensaments, desitjos, gràcies, tot. Tota la nostra jornada, no només quan preguem -malauradament també certes formes de pregària són una pèrdua de temps quan les persones donen voltes sobre elles mateixes i fan càlculs amb Déu- si nosaltres vivim la pregària com ens ensenya la Mare de Déu, tota la nostra jornada, dia i nit, estem immersos en Déu i la Santíssima Trinitat actua en nosaltres i a través nostre.

Així, us convido a continuar aquest camí d’aquest llibret. Naturalment no llegirem tots els missatges que són llargs, però buscaré de recollir tot el que us sigui necessari, que us porta endavant. I vull caminar juntament amb vosaltres per descobrir el misteri del Creador, del Redemptor, del Santificador que guareix i que guareix tota la humanitat. I que aquest poble, que forma part de l’Església de tot l’univers, manifesti aquesta veritat i obri el camí a qui desitja recorre’l.

I per intercessió de la Concepció Immaculada de Maria, Mare nostra que està amb nosaltres, que ens acompanya cap a la creació nova, el Senyor us beneeixi, enviï el seu Esperit Sant sobre vosaltres i us ensenyi dins vostre a viure una vida nova i vèncer tots els obstacles del camí de la vida i a eliminar el mal que veieu al voltant vostre, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

 

[1] Publicat a www.versolanuovacreazione.it. Versió en català a https://capalanovacreacio.com/

[2] Es refereix al llibret que recull tots els missatges de la Mare de la humanitat d’Edizioni Luci dell’Esodo La vita non e vita senza Dio en versió original, i La vida no és vida sense Déu en català.

[3] Cfr. Gen 1-3

[4] Cfr. Missatge de la Mare de Déu de l’1 de gener de 2019 titulat Vi genero perché sono vostra Madre publicat a www.versolanuovacreazione.it el 9 de gener de 2019. En català a https://capalanovacreacio.com/

[5] Fundació “Fortezza dell’Immacolata”.

[6] Cfr. Jn 8, 51

[7] Cfr. Ap 22, 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s