Reflexió – Alceu la mirada cap a Jesucrist Gloriós

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlasic

29 de juny de 2019

(Transcripció d’àudio)

 Pare Tomislav: Estimats germans, estimades germanes, bon diumenge a tots.

Davant dels nostres ulls, veiem, s’ensorra l’autoritat humana a tots els nivells. Entre ells, els que porten aquesta autoritat a la Terra, política, financera, religiosa, hi ha enfrontaments i hi ha superficialitat en la interpretació de la vida, hi ha una confusió que cada vegada divideix més la humanitat. La situació climàtica la veiem davant dels nostres ulls. Això ho veiem tots, però hi ha coses que diuen els científics i la gent no segueix, no coneix. Avui, en un reportatge es diu que els últims anys el coeficient intel·lectual ha baixat un 14%. Els productes tòxics que utilitza la humanitat són més de 100.000 i els experts americans diuen que d’aquí a pocs anys els nens americans que naixeran, el 30% seran subdesenvolupats intel·lectualment per les toxines que actuen en les mares, allò que mengen, el que respiren, el que viuen.

Aquest és el rerefons, molt important, per poder donar-vos el tema Alceu la mirada cap a Jesucrist Gloriós perquè no hi ha altre camí. L’Església de Jesucrist de l’univers que vam proclamar l’any passat, ara està vivint també a la Terra. Ens adrecem també a vosaltres que seguiu aquests programes, que sigueu conscients que hi és i que us orienteu cap a Jesucrist Gloriós perquè no hi ha un altre camí de salvació per la humanitat.

En aquesta reflexió vull recórrer amb vosaltres alguns aspectes perquè puguem entendre com viure, com comportar-nos, quin esperit tenir per viure en unió amb totes les forces de l’Església de tot l’univers que s’uneix de manera particular en les nostres solemnitats per ajudar la Terra.

La Mare de la humanitat ens ha advertit. Llegim un fragment del missatge del 13 de setembre de 2017[1]. Escoltem.

Fills meus, no us enganyeu pensant trobar la llibertat del mal i del pecat fora de Jesús! No és possible perquè Jesús és Déu veritable i Home veritable i el que Ell va acomplir és obra de Déu. Jesús no és un just entre molts altres, un profeta, un heroi o un somniador, sinó que és Déu. A través seu, Déu ha entrat a la vostra història d’homes amb tot el seu poder i us ha salvat. Quina seguretat podeu tenir més gran que aquesta? No escolteu les veus dels que us enganyen, mostrant-vos Jesús humà, fundador d’una religió que s’anomena cristianisme. No existeix un “Déu cristià” que es barreja amb altres déus! Existeix un sol Déu, U i Tri, aquell Déu que s’ha fet visible a la Terra en el meu Fill Jesús. Davant d’Ell, els falsos déus desapareixen perquè no tenen altre poder més enllà del que els mateixos homes els donen.

Fills, el món és ple de falsos déus i molts estan disposats a adorar-los. Tenen noms a vegades diferents però un sol esperit: el de Llucifer que s’amaga darrere seu per seduir els homes i portar-los lluny del Déu veritable. Estigueu atents, fills! El dimoni és astut i fort i us tempta de totes les maneres. Us indueix a la rebel·lió contra el veritable Déu, posa sota els vostres ulls ídols de tota mena, us sedueix amb falses promeses de riqueses fàcils i de poder. Us fa creure que vosaltres sou com Déu, capaços de vèncer tot obstacle. No, això no és veritat!

Ara seguim els missatges de la Litúrgia que l’Església posa davant els nostres ulls, i qui va a l’església hauria d’entendre aquests missatges. A la Litúrgia, a l’Evangeli en particular del diumenge 13 de l’any, cicle C[2] es demana la urgència de la resposta. A la primera lectura, Elies és enviat a ungir Eliseu. Va marxar ràpidament. Eliseu va respondre ràpidament. Jesús, decidit, va cap a Jerusalem, el segueixen els deixebles. Va a Jerusalem per ser glorificat a través del Passatge pasqual i no permet cap condició als deixebles. Qui el vol seguir, l’ha de seguir de forma incondicional.

La pregunta: això és la coacció pels creients? No! La resposta la trobem a la carta als Gàlates de la mateixa Litúrgia. Això és per la nostra llibertat de tota classe d’esclavitud i el fruit és que tindrem la capacitat d’estimar com Déu estima, vol dir segons les Lleis de l’Esperit pur. Aleshores, us crido a tots a donar la resposta urgent en aquest temps però és molt important seguir la Litúrgia d’aquesta darrera setmana, les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje, avui el Cor Immaculat de Maria. Ja no podem anar més als seus Santuaris només per les necessitats d’aquesta Terra, per sobreviure. La consagració a Maria, al seu Cor Immaculat vol dir entrar a l’oasi de la vida, on les Lleis de l’Esperit pur actuen perfectament. Per nosaltres és l’única protecció juntament amb Sant Josep.

El seu Cor emet contínuament la vida immaculada cap a tots els que desitgen estar en el seu Cor i aquest Cor prepara el camí que ens fa capaços de dirigir-nos cap al Cor Sacratíssim de Jesús. Precisament ahir era la Solemnitat del Cor Sacratíssim de Jesús[3]. Quin missatge? El Cor traspassat. El Cor traspassat després de la mort, humanament es diria que no té cap valor però en la realitat de l’esperit és el cor que continua obert a l’home també després de la mort, no es tanca mai.

Sempre seguint els passos de la Litúrgia, aquell cor és del Bon Pastor que diu: “Així jo buscaré les meves ovelles i en tindré cura”. Caurà tota autoritat humana, falsa, autoritat que no se sotmet a Jesucrist, política, financera i religiosa. I el Pastor ens busca també quan som febles, quan ens equivoquem i volem ser convertits i ens busca al desert, en el nostre desert, on estem perduts, on estem enverinats, on estem ofegats per l’esperit d’aquest món, i Ell no perdrà cap ovella perquè les que ha rebut del seu Pare les guarda i les protegeix, i elles senten la seva veu.

A la carta als Romans es presenta un pas més endavant, sempre en la Litúrgia d’ahir, que l’amor de Déu ha estat vessat en els nostres cors i la nostra esperança no es decebrà. Dintre nostre hi ha un ordre de Déu imprès en el nostre íntim, en el nostre esperit, les Lleis supremes, les Lleis de l’Esperit pur que actuen si ens confiem a Jesús, al seu Cor. No hi ha altre camí i no podrem aconseguir-lo allà on Ell està en la glòria si no recorrem aquest camí.

Podem fer un pas endavant, sempre a través de les festes litúrgiques. Avui és la Solemnitat dels Sants Pere i Pau[4]. Què ha realitzat el Bon Pastor en Pere? Ha desvetllat la seva consciència per la gràcia del Pare i ha professat: “Jesucrist, Fill de Déu, Salvador”, però no és suficient. L’ha portat endavant, l’ha corregit i l’ha portat a aquell amor que Sant Pere ha confirmat: “Tu ho saps bé, tu ho saps tot, tu saps que t’estimo[5]. Però encara hi ha un altre pas endavant després de la Pentecosta. Quan va començar la missió de Pere, que acaba a la presó amb la intenció de ser decapitat i, com els Fets dels Apòstols expliquen, va venir un àngel a alliberar-lo i confirmar-lo. Confirmar allò que l’Església vivia, que Pere vivia; confirmar que el camí és aquest, que Jesucrist és el Senyor de les presons, de totes les situacions si nosaltres estem decidits a viure per Ell.

Sant Pau es presenta com un atleta que corre per arribar, un combatent en la fe, es consuma evangelitzant però està esperant la manifestació gloriosa del Senyor. Aquest és el recorregut de l’Església. Si no fa aquest camí, no és portadora de Jesucrist viu, actuant com a Redemptor.

Aleshores, germans i germanes, hem de ser conscients d’això. No és una invenció d’un vident, d’una vident, és la fe que l’Església ha proclamat des de l’inici: Jesús és el Crist. Davant d’Ell tot es doblegarà.

Crist Jesús,

ell, que era de condició divina,

no es volgué guardar gelosament

la seva igualtat amb Déu,

sinó que es va fer no res:

prengué la condició de servent

i es féu semblant als homes.

Essent humà el seu aspecte,

s’abaixà

i es féu obedient fins a la mort,

i una mort de creu.

Per això Déu l’ha exalçat

i li ha concedit aquell nom

que està per damunt de tot altre nom,

perquè al nom de Jesús

tothom s’agenolli

al cel, a la terra i sota la terra,

i tots els llavis proclamin

que Jesucrist és el Senyor, a glòria de Déu Pare.

Així doncs, no hi ha més temps d’espera. Tots vosaltres que us heu adherit a aquests programes, adheriu-vos amb anhel, amb el foc de l’Esperit Sant dins vostre. Sigui on sigui que us trobeu, participem tots junts a les festes, a les solemnitats. Allà on hi ha un, hi som tots amb la mirada cap a Jesucrist que seu a la dreta del Pare i vindrà a complir les seves promeses. Estar units en l’Esperit Sant, també a distància, i buscar la manera d’orientar-se els uns cap als altres en l’Esperit Sant perquè se superin les divisions, perquè se superin els enfrontaments en les idees, en les explicacions humanes, perquè l’Esperit de Déu Tri i U pugui bategar enmig nostre i entre nosaltres, i perquè puguem donar la resposta a la humanitat. Sense la comunió universal de tots els fills de Déu, la Terra no pot sortir d’aquesta situació però els qui creuen, que s’uneixen a la vida de Jesucrist, aquests seran conduïts cap a la creació nova.

En el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

Bona setmana. 

[1] Cfr. Missatge amb títol Déu salva del mal i del pecat, publicat en verisó italiana al libre La vita non è vita senza Dio, ed. Luci dell’Esodo, i al web www.versolanuovacreazione.it, i en català a l’enllaç capalanovacreacio.com.

[2] Cfr. Lectures del 13è diumenge, any C: 1a lectura: 1Re 19, 16b.19-21; 2a lectura: Ga 5, 1.13-18; Evangeli: Lc 9, 51-62

[3] Cfr. Lectures del Sacratíssim Cor de Jesús, any C: 1a lectura: Ez 34, 11-16; 2a lectura: Rm 5, 5b-11; Evangeli: Lc 15, 3-7

[4] Cfr. Lectures: 1a lectura: Fets 12, 1-11; 2a lectura: 2Tim 4, 6-8.17-18; Evangeli: Mt 16, 13-19

[5] Cfr. Fets 21, 15-17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s