Reflexió – La identitat i la missió dels fills de Déu

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlašić

11 de gener de 2020

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: Estimats germans, estimades germanes, som a la vigília de la Solemnitat del Baptisme de Jesús. Crec que també vosaltres sentiu la necessitat de renovar les vostres promeses baptismals, és més, renovar-les en aquest context en el qual ens trobem per acollir les gràcies d’aquest temps. Tal com hem dit, vivim un canvi còsmic per tot l’Univers i també per la Terra; vivim en el temps de la gràcia en el que l’acció trinitària baixa a la Terra, embolcalla la Terra amb tot el seu poder.

A l’Evangeli[1] escoltarem quan Jesús es va presentar al riu Jordà, el Pare va testimoniar que Ell és el Fill predilecte: “Escolteu-lo!”. L’Esperit Sant es va presentar, ho va confirmar. Però, quin gest ha fet Jesús? Com a Fill de Déu, sense pecat, sense culpa, generosament obert al Pare, sotmès lliurement al seu projecte, obert a l’Esperit Sant, aleshores per la seva actitud, per la decisió que havia pres es van manifestar el Pare i l’Esperit Sant. La nostra renovació del baptisme, la nostra promesa baptismal ha de ser semblant a la de Jesús però per mitjà d’Ell que treu els pecats de l’Univers, però amb la nostra actitud decidida, sent fidels amb l’ajuda de la Immaculada Maria i continuant fins a vèncer la mort, el pecat i Satanàs, i ressuscitar amb Crist, primer de tot en l’esperit, i elevar-se en la nova creació. Aquesta decisió ens immergeix en la dinàmica de la gràcia de la Santíssima Trinitat en aquest temps.

El tema de la reflexió d’aquest vespre és “La identitat i la missió dels fills de Déu” i primer de tot és important que siguem conscients que som fills de Déu, però conscients a la llum de Crist que és la Veritat. Escoltem les paraules de Jesús que ens va dir el 4 d’agost de 2018 en el missatge “No oblideu que sou fills de Déu[2].

Fills, jo he mort i ressuscitat per fer-vos fills de Déu. No oblideu que sou fills de Déu i que aquesta és la primera victòria que obteniu en mi. Tot sovint els cristians creuen que ser fills de Déu és una manera de dir, però no és així. Els fills de Déu estan cara a cara amb Déu i reben de Déu honor i dignitat. Si esteu en Déu, a través meu que sóc el Fill de Déu, vosaltres honoreu el Pare i el Pare us honora a vosaltres, donant-vos a mi i donant-vos, en el meu nom, l’Esperit Sant. Voldria que fóssiu conscients de què vol dir això, de què vol dir estar envoltats de l’amor i de l’honor de Déu”.

Així, renovar les nostres promeses baptismals com un ritu, com un record un cop l’any, no ens fa capaços d’acollir aquestes gràcies. Jesús ens convida a ser conscients que som fills de Déu, estimats, omplerts de totes les gràcies fins a vèncer tot obstacle, fins a vèncer la mort que és cruel, el pecat, Satanàs, tota prova.

Aquests dies hem escoltat en Sant Joan, les tres coses que donen testimoni de Jesús[3]: l’aigua, l’esperit i la sang, i habitualment en teologia aquí s’hi veuen tots els sagraments, en particular el baptisme, la confirmació i l’Eucaristia. Però què vol dir el baptisme amb l’aigua? Jesús s’ha presentat enmig dels homes a fer un ritu per ser batejat amb l’aigua, per fer el camí de la humanitat portant la natura humana, i l’Esperit el seguia, anava confirmant amb molts miracles, amb molts signes. L’aigua i la sang, la sang va sortir del seu costat, les dues coses, però l’aigua també en va sortir per testificar que era mort. Segons Joan, aquí s’infon l’Esperit Sant a l’Església, independentment de la manifestació de la Pentecosta.

Què vol dir això per nosaltres? Aquest camí de Jesús, com tots els homes, decidit a sotmetre’s a la voluntat del Pare, als impulsos de l’Esperit Sant, fidel, ha obert el camí perquè nosaltres puguem vèncer la mort, cada prova, vèncer Satanàs. I aquesta no és una declaració que diu un predicador: qui de veritat s’entrega a Jesús és honorat pel Pare, confiat a Jesús, el Pare l’estima, Jesús paga per ell i, qui s’ofereix a través del Cor Immaculat de Maria rep aquest testimoniatge, aquests tres donen testimoniatge en el nostre esperit. Si nosaltres estem oberts, som fidels a aquesta experiència interior, inesborrable dins nostre, podrem seguir Jesús fins a entrar a la nova creació.

Amb la vida oberta així, podem rebre gràcia sobre gràcia, rebre la potència trinitària dins nostre i la nostra vida esclata en la vitalitat de la natura, divinitzada per mitjà de Jesucrist. I aleshores som capaços de testimoniar la vida que ve de Déu, comunicar aquesta vida. Escoltem.

Stefania Caterina: es tracta d’un fragment del missatge de Sant Miquel Arcàngel del 6 de gener 2020.[4]

Déu vol manifestar la seva potència a través del seu poble, i no una potència qualsevol. No parlo simplement de signes o miracles, sinó de la potència trinitària. És a dir, s’ha de manifestar la Santíssima Trinitat. Les Tres Persones de la Santíssima Trinitat han de revelar-se en la seva acció i potència específiques. Per això, el poble de Déu a la Terra s’ha d’omplir i reforçar amb la potència trinitària perquè pugui manifestar-la”.

Pare Tomislav: Què vol dir la manifestació de la Santíssima Trinitat? Es manifesta la paternitat de Déu, Déu Creador, Déu un amor pur que crea, que estima, perquè el seu amor és perfecte, tal com Jesús en dóna testimoni, i el que ens genera és l’amor pur, i nosaltres l’amor pur el rebem per mitjà de Jesucrist que ha pagat pels nostres pecats. Mentre que conèixer el Pare com amor pur ens porta a ser creatius per mitjà del seu amor, a ser pares i mares en Déu per la humanitat. Conèixer Jesucrist ens posa davant de Jesús, per ser fills corredemptors. Se sent a dir i molts discuteixen i neguen que la Mare de Déu sigui Corredemptora. Jo pregunto: aleshores, què és l’Església, per què serveix l’Església? No serveix si no és corredemptora.

En aquest temps, tota l’Església de l’Univers expressa aquesta participació en l’obra de Crist, d’altra manera no podem vèncer el pecat i el mal ni dins nostre ni en els altres. No podem ajudar Jesucrist. Tot el Cos Místic de Crist ha de ser un amb Ell en la seva obra. Quan estem místicament units a Crist, automàticament Déu Pare envia l’Esperit Sant en nom de Jesucrist, dels seus mèrits, de la seva resposta i l’Esperit Sant ens guia en la veritat completa, des de dins ens transforma, ens canvia i porta a cada un de nosaltres a la plenitud de la seva originalitat, de la seva missió.

Hi ha un altre punt: les Tres Persones divines són un tot u, la mateixa natura; la mateixa natura per l’amor pur, que lliurement estan sotmesos l’un a l’altre. La comunió universal passa a través de cada un de nosaltres que rep la potència trinitària i s’uneix en el mateix esperit amb el germà, amb la germana. Podeu veure, que a la Terra no hi ha la comunió plena. Es va realitzar entre els apòstols en la Pentecosta. Ara, en la Pentecosta còsmica ha de complir-se perfectament per portar el poble a la creació nova. De manera que nosaltres mateixos no podem crear un nucli, un grup de cristians si no acollim la Santíssima Trinitat. Si acollim i coneixem el Pare, el Fill i l’Esperit Sant en la seva acció i en la seva unió en la natura i vivim així, aleshores començarà a fluir la comunió entre els cristians.

Les promeses que heu escoltat per boca del profeta Isaïes[5] s’han de complir: tots els béns dels pobles, totes les gràcies, el millor de la humanitat, tot confluirà a l’Església de Jesucrist de l’Univers. Haureu d’obrir el camí perquè la humanitat ha de ressorgir. No us parlo dels fills de Satanàs, aquests deixeu-los per a ell, us parlo dels fills de Déu que encara dormen i no entenen perquè ningú els ha instruït.

Què és necessari ara? La vostra pregària i la vostra oferta. Cal viure sincerament i a fons els tres pilars del Regne de Déu que us han estat indicats: l’ofrena, la integritat, la comunió universal.[6] Viviu a les vostres cases amb senzillesa però amb profunditat, posant en pràctica tot allò que heu sentit en aquests anys.

No doneu més voltes sobre vosaltres mateixos. Les vostres pregàries han d’elevar-se i no girar al voltant dels vostres problemes. Tots teniu problemes, tota la humanitat els té, però si espereu a resoldre els vostres problemes per portar a terme aquesta missió, us equivoqueu. Comenceu la vostra missió i resoldreu els vostres problemes. Déu els resoldrà. En lloc d’això, concentreu-vos en ajudar l’Església a tot l’Univers. Ajudeu l’Església de l’Univers i aquesta us ajudarà a vosaltres, perquè sou un sol cor i una sola ànima.

Què és fonamental en el que diu Sant Miquel? La nostra partença, la nostra missió. Si hem trobat la identitat de fills de Déu però no s’inicia la missió, aquesta identitat pot quedar adormida. Serem com arbres sense fruit, coneixem la pomera, la perera, però sense fruits. La nostra partença, com la de Jesús en favor de tots nosaltres, una partença generosa per entrar en la comunió de l’Església de tot l’Univers a través del baptisme, ho desbloqueja tot dins nostre.

Hem sentit que tots els béns, s’entén totes les gràcies, confluiran en aquells que decideixin. Se’ns ha dit: “No doneu més voltes sobre els vostres problemes”. Qui gira sobre els seus propis problemes, no es mou, com els hebreus en el desert quan protestaven, quan discutien perquè tenien set, tenien gana i no estaven oberts interiorment per caminar.

Déu vol manifestar la vida que flueix entre les Tres Persones divines i cada un de nosaltres és portador d’aquesta acció segons la seva originalitat, però cada un està destinat a viure la plenitud dia rere dia augmentant el seu volum, per entendre’ns, fins a la manifestació del Senyor Jesús, quan ens portarà a la perfecció.

Per això, us convido a renovar les promeses baptismals en aquesta Solemnitat per ser omplerts de la potent acció trinitària.

Com que molts de vosaltres heu estat compromesos aquestes festes en l’àmbit familiar, social, us proposo que qui no ha pogut seguir les nostres reflexions, els missatges que eren riquíssims i que ens preparaven per a aquesta festa, us proposo a tots viure aquesta setmana el renovament del baptisme, i diumenge vinent ens consagrarem de nou, en el diumenge que celebrarem la Santíssima Trinitat, ja que ens trobarem tots en la celebració. També, vosaltres que per diverses raons no podreu ser-hi, per treball, etc., etc., si esteu preparats, esteu disponibles, jo us uneixo en la celebració amb els set Arcàngels, amb tots els sacerdots que celebren units en l’Església de tot l’Univers, perquè el Senyor us doni la gràcia, aquesta potència de la gràcia trinitària.

Us beneeixo, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

 

[1] Cfr. Mt 3, 13-17

[2] Publicat al web www.versolanuovacreazione.it en italià, i en català a l’enllaç https://capalanovacreacio.com/

[3] Cfr. 1Jn 5, 5-13

[4] Missatge amb el títol: “La manifestació de la potència trinitària”, publicat al web www.versolanuovacreazione.it en italià, i a l’enllaç https://capalanovacreacio.com/ en català.

[5] Cfr. Is 60,1-6

[6] Veure el llibre“Oltre la Grande Barriera“ cap. 11, versió original en italià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s