Reflexió – la nostra missió és vèncer la batalla de la vida

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlašić

7 de març de 2020

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: estimats germans, estimades germanes, el primer diumenge vam reflexionar sobre l’actitud de Jesús davant Déu Pare en l’Esperit Sant i davant Llucifer, i sobre com va vèncer Jesús. Avui, partint d’aquesta actitud hem de començar una batalla. La nostra missió és la batalla que s’ha de guanyar. Diria, el títol d’aquesta reflexió és “La nostra missió és vèncer la batalla de la vida”.

Fàcilment llegim missatges i alguna cosa aprenem, els interpretem amb la nostra ment i, quan arriben les proves que Déu permet, ens mantenim tancats en nosaltres mateixos. Per això, avui rellegim el que Jesús va anunciar la primera setmana de l’any 2020, és a dir per Nadal[1], l’orientació que ens va donar per fer una batalla i vèncer-la. És a dir, podem guanyar-la.

Davant vostre s’obre no només un any nou, sinó un temps nou: el temps de renéixer de tot l’Univers en mi. Serà un any de lluita contra Satanàs. Començarà la batalla final, que es realitzarà a la Terra i vosaltres la combatreu juntament amb mi. Els exèrcits de Déu i els de Satanàs ja estan alineats: L’Anyell i el Drac s’enfronten.

[…] Coratge fills, us envio amb la potència dels profetes, dels sants, dels màrtirs i de tots aquells que al llarg de la història han lliurat la batalla contra el Drac. Sou enviats a vèncer i ho podeu fer en l’Esperit Sant i en la comunió universal. A partir d’aquest any vinent, tota la potència de l’Univers serà abocada sobre la Terra i sobre vostre. Us llançaré com fletxes, que parteixen del meu Cor i del Cor de la meva Mare. Heu de renéixer per aquests temps nous, que la Terra no ha vist mai i que els veurà, en els quals la Dona infantarà el meu poble i derrotarà per sempre el Drac. Els fills de Maria combatran aquesta batalla, immersos en l’Esperit Sant, consagrats a mi i donats al Pare.

[…] Lluiteu juntament amb tot el poble de Déu i venceu aquesta batalla. Exorcitzeu la Terra perquè en té necessitat, perquè així està escrit i així serà”.

Quina batalla es preveu davant nostre en aquests moments? Certament, tots veiem la batalla contra el virus, COVID-19. Hi ha una gran confusió. Ningú sap on posar les mans i nosaltres hem de saber-ho, nosaltres que pertanyem a l’Església de Jesucrist de tot l’Univers, on hi ha tots els instruments a disposició i amb nosaltres la Mare de Déu, la nostra Mare, Corredemptora de la humanitat i la Reina de l’Univers. Quina és la causa del COVID-19? És l’esperit corrupte de l’home. Això és així des del començament i va entrar la mort perquè l’home es va separar de l’Esperit de Déu que dóna la vida, la plenitud de la vida. L’home es va trobar sol, no podia sobreviure, i es va recolzar en l’aliat fals, Llucifer. Per això podeu comprendre que la nostra batalla és elevar-nos a l’Esperit de Déu i transmetre a tota la humanitat l’Esperit que vivifica la humanitat, perquè la porti a la dimensió de la vida eterna.

Aquests anys us hem obert el camí i podem veure el camí obert i clar en la història de la salvació. N’hi ha prou amb una mirada a les lectures del segon diumenge de Quaresma[2]: la crida d’Abraham: “Ves-te’n del teu país, de la teva pàtria, de la teva casa, del teu pare, cap al país que jo t’indicaré. Faré de tu un poble gran i et beneiré. Faré gran el teu nom que serà font de benedicció”. Val per cada un de nosaltres. Hem de sortir del món en el qual ens tanquem amb les nostres pors, amb les nostres inseguretats. És real veure aquesta situació, és real un comportament que s’adapta a la societat, a les normes que vénen donades, i al mateix temps, és important veure la batalla que hem de lliurar contra l’esperit corrupte, sortir d’un mateix perquè nosaltres sols no podem canviar el nostre esperit. Hem d’elevar-nos cap a Déu.

En el Salm preguem: “Els ulls del Senyor vetllen pels qui el temen, pels qui esperen en la seva gràcia per alliberar-lo de la mort i nodrir-lo en temps de fam”. El camí que es va obrir en Abraham és el camí de la fe contra tota esperança i aquesta ens eleva cap a l’amor pur en Déu. I Sant Pau diu que Jesús ha vençut la mort. “Ell ha vençut la mort i ha fet resplendir la vida i la immortalitat per mitjà de l’Evangeli”, per poder accedir a l’esplendor de la vida en el Crist ressuscitat, elevar-nos en aquella dimensió en la qual el nostre esperit participa plenament en l’Esperit de Déu per mitjà de Jesucrist; també sofrint, lluitant, nosaltres podem vèncer.

L’Evangeli ens presenta una de les experiències fonamentals de Pere, Jaume i Joan. La transfiguració del Senyor que dins la litúrgia de la Missa l’Església proposa el segon diumenge de Quaresma. El primer diumenge vam veure davallar l’Esperit Sant sobre Jesús, vam veure l’Esperit Sant que guia Jesús al desert, el sosté i Jesús va escollir el Pare, adorar el Pare. Ara els ulls dels tres apòstols s’alcen cap al futur, però la visió aviat s’acaba i la temptació de l’home és tancar-se en aquella experiència, quedar-se allà. Tots aquells que en la història de la salvació s’han aturat en les seves experiències han mort, com aquells que en el desert no van continuar per arribar a la Terra promesa, van afeixugar els altres, fins i tot a Moisès. El pas, per nosaltres, és que no podem aturar-nos.

Aquesta prova que viu la humanitat amb el virus COVID-19 és una ocasió pel poble de Déu. Sabeu bé que al llarg de la història Déu ha commocionat la humanitat quan anava en direcció contrària. En comptes d’anar cap a la salvació, anava cap a la destrucció. Recordem Noè, el rei David i aquella pesta que va purificar el poble. Jo crec que COVID-19 és una reforma que fa Déu sobre la Terra. Fins i tot d’això en parlen els analistes, periodistes. Tot això ens porta a canviar la manera de viure, anar cap a les coses essencials. Però nosaltres cristians, tots els que pertanyen a l’Església de Jesucrist han de veure tots els mitjans que hi ha a disposició. Nosaltres no podem aturar-nos a nivell de les experiències del passat. Hem d’entendre-les, comprendre-les en aquest temps. No ens podem aturar ni tan sols en les nostres experiències personals.

Jesucrist ens porta al Pare i la seva pregària s’eleva perquè entrem en comunió de la vida amb el Pare. Ell ha obert el camí de la resurrecció, ascensió al cel, i ara nosaltres podem participar de l’acció trinitària que davalla potentment sobre la Terra, i vèncer.

I, precisament en aquest context, Déu ens ha revelat Maria Corredemptora i ens ha explicat que Ella està entre nosaltres, recull aquest poble, protegeix aquest poble. És un mitjà per participar en aquesta potència trinitària que avui actua i amb Maria tota l’Església de l’Univers sencer; no només del cosmos sinó tots els sants, totes les ànimes del Purgatori. Amb nosaltres hi ha tota la potència.

Vull subratllar les últimes paraules que hem llegit del missatge de Jesús del 25 de desembre de l’any passat. “Heu de renéixer per aquests temps nous, que la Terra no ha vist mai i que els veurà, en els quals la Dona infantarà el meu poble i derrotarà per sempre el Drac. Els fills de Maria combatran aquesta batalla, immersos en l’Esperit Sant, consagrats a mi i donats al Pare”. Aquesta és la definició de la nostra vida, de la nostra actitud, de la nostra acció, és la llum en el camí del combat. Els membres de l’Església de tot l’Univers no poden quedar-se arraulits. Estan en batalla i han de triar la batalla i les armes.

“Què hem de fer?”, us podeu preguntar. Tots sou cristians els que m’escolteu i sabeu pregar i l’Esperit Sant us n’ensenya. Des del 2012, us hem explicat moltes coses, us hem explicat la natura dels nuclis. Avui, quan moltes esglésies estan tancades, i potser se’n tancaran moltes més, si Déu ho permet, transformeu les vostres famílies en esglésies. Perquè us queixeu de l’avorriment quan esteu dins de casa? Comenceu a celebrar la litúrgia, vosaltres mateixos, llegint missatges, llegint les lectures, ensenyant als vostres fills. Aprofiteu vosaltres cònjuges per retrobar-vos en Déu, que la vostra família, el vostre matrimoni s’elevi en l’Esperit de Déu i desitgeu les coses que són en Déu i la gràcia serà vessada automàticament damunt vostre, sobre els vostres fills, sobre la societat. Ja no hi ha més temps per preguntar-se: “Què faig?”. El poble de Déu està instruït. Comencem a caminar i portem l’Esperit de Déu a totes les ànimes en totes les dimensions i a totes les criatures, i el virus desapareixerà i la vida naixerà, i la vida eterna i la creació nova s’obriran a tothom.

Us beneeixo, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Missatge de Jesús del 25 de desembre 2019: “Us envio a exorcitzar la Terra”.

[2] Cfr. 1a lectura: Gn 12, 1-4a; Sl 32 (33); 2a lectura: 2Tm 1, 8b-10; Evangeli: Mt 17, 1-9

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s