Reflexió – Celebrar la Pentecosta

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlašić

30 de maig de 2020

(Transcripció d’àudio)

 Pare Tomislav: estimats germans, estimades germanes, us desitjo bona Solemnitat de la Pentecosta i les gràcies que l’Esperit Sant fa davallar i desitja comunicar-vos, comunicar a tots nosaltres en aquesta solemnitat.

Vull dir-vos algunes coses sobre com celebrar i com participar en aquesta Pentecosta que és molt particular, irrepetible. Abans del Concili se celebraven dos dies de Pentecosta, el diumenge i el primer dilluns. Ara encara hi ha alguna reminiscència del dilluns en alguns països, però s’ha transformat en vacances. Antigament, a més de la novena, la Pentecosta se celebrava durant vuit dies i s’acabava amb la celebració de la Santíssima Trinitat. Així acabava el temps pasqual. Heu entès aquest nexe?

És molt important comprendre aquest any en el qual la potència trinitària, l’acció trinitària ha baixat a la Terra com no s’ha vist des de la creació i de la primera vinguda del Senyor Jesucrist, i aquesta acció és decisiva per portar tot el poble, totes les ànimes de bona voluntat a la creació nova i empeny endavant amb totes les forces. L’Esperit Sant compleix el desig de Déu Tri i U, el desig del Pare per mitjà del Fill. Pels mèrits del Fill, també del Pare que ha sacrificat el Fill pels fills, l’Esperit Sant actua. Però vull resumir en poques paraules tot el que hem rebut en aquest temps com a camí.

El primer pas que Déu va realitzar a través de la Mare Immaculada, i que volia fer a Medjugorje, el va fer a través de la petita resta, i és que aquesta petita resta ha estat unida a l’Església de Jesucrist de tot l’Univers. Va unir tots aquells que són fills de Déu, aquells que desitgen ser redimits a través de Jesucrist. Així totes les potències dels sants, dels justos, de les ànimes del Purgatori, els sofriments dels fills de Déu vius, queden implicats en l’acció de l’Esperit Sant i l’Esperit Sant desvetlla tot el bé segons el pla de Déu.

Demà també és el dia de la visitació de la Benaurada Verge Maria a Santa Elisabet. Recordeu les paraules de Sant lluc: “Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, va quedar plena de l’Esperit Sant[1]. Amb això podeu comprendre el que la Mare de Déu ens ha dit en els darrers missatges[2]. Si Elisabet va rebre un impuls tan fort de l’Esperit Sant, el seu fill en el ventre, què va sentir la nostra Mare quan va acollir Déu Tri i U dins seu, en tot el seu ésser? I ara no es tracta de la visita d’Elisabet, de Joan Baptista, i tampoc d’una persona, sinó que es tracta de tota la humanitat. Recordeu que la Mare de Déu ens ha cridat a oferir-nos a tots els santuaris eucarístics, però també en tots els santuaris pagans[3], vol dir en totes les ànimes paganes, tots els que han dit sí, en tots els híbrids, en tots els casos, en els quals no se sap com arribar-hi; d’anar amb Ella i seguir Jesús arreu on vagi per oferir-se perquè l’Església de tot l’Univers s’ofereixi amb Ell.

En aquest context podeu comprendre molt bé la Corredemptora Maria. En el pla de Déu, a través d’Ella, l’acció trinitària envaeix Elisabet, Joan Baptista, però avui envaeix tota ànima, no només algun profeta; cada ànima, cada persona, cada creatura per portar-la a aquella originalitat, a aquella plenitud a través de la Mare Immaculada, Corredemptora i Reina. I recordeu que la Mare de Déu ens ha dit: “Fins ara no he tingut l’Església en la qual manifestar les meves prerrogatives[4]. Aleshores, estem cridats a participar com a l’Església, única, que està en el pensament de Déu, fundada per Jesús i que ha de tornar a Jesús, a ser un esperit que ens uneix a través d’Ell amb el Pare. Aleshores, aquí s’obre un escenari meravellós per aquell que vol participar en l’Església de Jesucrist de l’Univers. La Mare Immaculada està al centre del poble. La seva immaculadesa dóna la possibilitat a tota ànima d’escollir Déu, i l’Esperit Sant confirma això a través de la Mare Immaculada. Qui refusa el pla de Déu que passa a través de tota l’Església de Déu, inclosa la Mare que ens genera, es posa contra l’Esperit Sant. Aleshores la divisió esdevé definitiva.

Us convido a viure aquesta setmana justament en aquesta direcció, tal com hem rebut en el missatge de l’Esperit Sant -que us enviarem així que estigui a punt-, de ser creatius. Què vol dir creatius? Vol dir que ens envia com als apòstols, que de dins nostre en surti la potència de l’Esperit Sant tal com ens ha estat ensenyat, potència que implica tot el nostre ésser i que el nostre esperit porta per tot arreu. I l’Església s’engrandeix i va endavant i ningú la para, i va cap a la vinguda gloriosa de Crist. Això és obra de la Santíssima Trinitat que s’expressa en l’acció del Fill i de l’Esperit Sant per retornar a l’origen i al compliment cada ànima, fins i tot el pecador més gran si estarà disponible a acollir la presència de l’Esperit Sant a través de la Mare Immaculada i a través de l’Església de tot l’Univers. Per què subratllo la Mare Immaculada, Corredemptora i Reina de l’Església? Perquè Déu podria salvar directament, però no salva directament perquè han d’esdevenir creatius tots els membres de l’Església de tot l’Univers a través de la Mare que regenera, que ens dóna la possibilitat, amb la seva immaculadesa, que cada un de nosaltres pugui progressar.

Així, acollim també en aquest sentit les paraules de Sant Pau a la carta als Romans[5], de manera que l’Esperit Sant en nosaltres expressi allò que per nosaltres és impossible. Si som persones de bona voluntat, podem esdevenir creatius. Aleshores, el punt és aquest: estem en els temps, qui vulgui participar que es posi a disposició de Déu aquesta setmana i diumenge vinent, en la solemnitat de la Santíssima Trinitat, renovarem la nostra consagració a la Santíssima Trinitat per donar tot el poder, dret, autoritat a la Santíssima Trinitat per actuar en nosaltres i a través nostre, però hem de ser fidels, unir-nos-hi.

Naturalment, Déu crida aquells que han sentit, que han entès i els envia a aquells que encara són sords, que cal desvetllar, aleshores, sigueu generosos envers Déu tal com Déu és generós envers vosaltres. No espereu. No hi ha diferents esglésies, hi ha una Església, aquella que és en Déu, en el pensament de Déu i aquella que s’ha expressat a través de l’Esperit Sant que avui no reuneix un grup de fidels com en la primera Pentecosta, sinó que reuneix tot l’Univers, s’amplia i per vies misterioses de l’Esperit Sant reuneix tothom, fins i tot els últims que son consagrats, amb els seus dolors, amb els seus gemecs, amb les seves llàgrimes i tots aquells que són assassinats des del ventre de la mare fins als moribunds. Déu avui ens obre els horitzons de tot l’Univers, de tota la universalitat dels casos que participem amb Maria, a través de Maria Corredemptora i Reina, en aquesta obra com a Església, expressant el Rostre de Maria.

I us beneeixo perquè l’Esperit Sant davalli damunt vostre i us guiï, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Lc 1, 41

[2] Cfr. “L’acció trinitària en “L’Església de Jesucrist de tot l’Univers” – cap. 3 “El Rostre de Maria Santíssmia – Segona part”, publicat a www.versolanuovacreazione.it, versió original en italià; i en català a l’enllaç https://capalanovacreacio.com/

[3] Cfr. Missatge de Maria Santíssima del 7 de desembre de 2019 “Oferts amb Maria a tots els altars de la Terra” publicat al llibre “Verso la nuova creazione – vol. VI – anni 2018-2019”, pàg. 98, i a www.versolanuovacreazione.it, en italià; i en català a l’enllaç https://capalanovacreacio.com/

[4] Veure nota 2

[5] Cfr. Rm 8, 22-27

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s