Reflexió – L’acció de l’Esperit Sant a la Terra

A càrrec de Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

5 d’agost de 2020

(Transcripció d’àudio)

Tomislav Vlašić: estimats germans, estimades germanes, tal com hem predicat durant aquest any, a la Terra tot està sota el signe de l’acció trinitària, l’acció del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. I nosaltres ens vam consagrar a través del Cor Immaculat de Maria a l’Esperit Sant, el 8 de desembre de l’any passat[1], i avui fem el memorial. Què és el memorial? Cada vegada, quan recordem una gràcia que hem rebut per la nostra resposta, renovem novament, amb les capacitats noves, aquella consagració a la gràcia, i augmenta la gràcia en nosaltres, tan individualment com en el poble. Per això llegim un fragment de les paraules de l’Esperit Sant donades el 8 de desembre de l’any passat[2]. En aquest fragment, l’Esperit Sant ens explica la seva acció dins nostre i a través nostre com a testimonis; dins nostre, Ell davalla dins nostre, ens consagra. Què vol dir? Vol dir que esdevenim tal com Déu Sant ens havia pensat, aquella joia preciosa. Ens consagra, ens purifica, ens eleva contínuament, contínuament ens dóna al Pare per mitjà del Fill, i al Fill perquè que ens ofereixi al Pare. Aquest és el vòrtex de la Santíssima Trinitat. Tots Tres, el Pare Creador, el Fill Redemptor i l’Esperit que dóna la vida, el Santificador, actuen en nosaltres.

L’Esperit Sant diu: “Jo mantinc vius en vosaltres l’amor, la intel·ligència, la força que són les prerrogatives del vostre esperit”. Mantinc viu l’amor, vol dir que nosaltres sempre ens podem estimar nosaltres mateixos amb l’amor de Déu, ser plens d’aquell amor de Déu si no som egoistes. Nosaltres, amb aquell amor, podem estimar els altres. Si dos no s’esposen en aquell amor, no són esposats en Crist. Aquell amor ens fa capaços de crear la comunió perquè l’Esperit ens uneix, però han de ser dos a decidir-se. Per això, en aquest poble no es pot fer un matrimoni entre un que participa i l’altre no, no es pot. Aquest amor ens lliga a Aquell que és l’Amor en majúscula i ens fa capaços de mantenir-nos en aquest amor en totes les dificultats de la vida, sentir-nos estimats i estimar els altres fills, tenir la intel·ligència del que això significa i tenir la força de superar-ho tot.

Aquesta és l’obra de l’Esperit Sant. Actua així també en tot el poble si el poble decideix rebre l’Esperit Sant, ens consagra i ens porta a la resurrecció. Els Apòstols donen testimoni que Déu Pare va ressuscitar Jesús d’entre els morts per obra de l’Esperit Sant, i a nosaltres, que hem estat morts pel pecat dels nostres progenitors, i també, malauradament, pels nostres pecats, l’Esperit ens vivifica. Demà aprofundirem sobre això. Ens fa vius. Aleshores, aquesta és l’obra de l’Esperit Sant dins nostre, i quan som consagrats així a l’Esperit Sant, aleshores comença també la nostra missió. Comencem a donar fruit. Això ho haurien d’entendre tots aquells que reben la confirmació, i haurien de preparar-se per això, per una edat cristiana adulta, perquè l’home que no porta fruits és mort, l’home que no dóna fruits és mort. Els cristians portem l’Esperit vivificador que pot fer ressorgir els altres, ressuscitar.

A través d’aquesta petita resta i de tots els que estan units a vosaltres, […] en comunió amb tota l’Església de Jesucrist de l’Univers, porto a terme sobre la Terra l’obra de la Santíssima Trinitat”. Penso que cap de nosaltres fins ara ha pensat tan profundament que l’Esperit Sant porta ara a terme l’obra de la Santíssima Trinitat a la Terra, en aquest temps. Si creguéssim això, no estaríem torbats per la pandèmia, pels problemes, confusos. Tindrem la protecció de l’Esperit Sant, tindrem una seguretat, la pau, la joia en aquests temps, i diu: “Sobrepasso els vostres límits i inseguretats i faig de tots vosaltres una obra completa, més enllà de les vostres mancances”. Heu pensat en aquestes paraules de l’Esperit Sant, dient que estem destinats a tenir una vida realitzada plenament segons el disseny de Déu? I ningú es pot oposar a això si nosaltres ho volem, individualment i col·lectivament. I d’aquí parteix la nostra responsabilitat per la Terra i per tot l’Univers. Esteu segurs de continuar en això? Jo, tot sol, no.

Avui celebrem un altre memorial: el 5 d’agost de 1984, la Mare de Déu, a través dels vidents a Medjugorje, va indicar la data exacta del seu naixement. Independentment de les decisions litúrgiques de celebrar el naixement de la Mare de Déu el 8 de setembre, independentment de les anàlisis històriques sobre quan va néixer la Mare de Déu, jo, personalment, celebro aquell memorial que es va celebrar el 4 d’agost de 1984. 50.000 persones, 500 famílies només de la parròquia, es van preparar durant nou dies amb el dejuni i la pregària, i tots van sentir la presència de la Mare de Déu, la gràcia, i la Mare de Déu va donar una benedicció solemne a tota la humanitat.

Què vull dir amb això? Si volem acollir l’acció del Pare, del Fill, de l’Esperit Sant dins nostre, Déu ens ha donat un mitjà, un instrument: la Mare. De la mateixa manera que cada fill neix d’una mare, així com Jesús va néixer a través de la Mare Immaculada, cada un de nosaltres que es confia, es dóna a la Mare i desitja amb la seva ajuda participar en l’obra de l’Esperit Sant, és acollit per la Mare en el moment de la seva concepció. No és per casualitat que Llucifer demanava als progenitors que s’havien rebel·lat contra Déu, consagrar l’úter de la dona a Satanàs, consagrar els primogènits a Satanàs. Després, veieu, a l’inici de la Bíblia, en el Gènesi, de seguida després del pecat original es narra la intervenció de Déu, la promesa d’una Dona i del seu llinatge que aixafarà el drac.[3]

Encara que no recordem el moment de la nostra concepció, ara podem acollir aquell moment amb Maria Santíssima i consagrar-lo a l’Esperit Sant, a l’obra de la Santíssima Trinitat i l’Esperit Sant purifica, eleva, si nosaltres participem en la seva obra i ens porta a la resurrecció de l’esperit. I nosaltres tenim al nostre costat Maria Santíssima Immaculada, Corredemptora perquè s’ofereix per cada un de nosaltres. Vosaltres sabeu com són de generoses les mares pels fills, quines atencions els tenen, ja des del moment de la concepció, i de manera perfecta la Mare de Déu és així dins nostre. Aleshores, si volem continuar amb Ella el nostre camí a través de totes les proves, a través de totes les decisions, la tenim a Ella, i amb Ella tenim tots els germans i les germanes que avancen amb l’Església de Jesucrist de tot l’Univers, i acollim tots els fills nous i els beneïm, els acabats de concebre, també els recentment avortats, aquells que ploren. Hi som en l’esperit i l’esperit ens porta, veieu, a involucrar tots els homes, totes les ànimes de la Terra i de l’Univers, perquè puguem portar aquesta acció de l’Esperit Sant en ells.

Aleshores, qui es prepara per la confirmació hauria de tenir-ho en compte, no perjudicar l’obra de l’Esperit Sant sinó deixar-lo actuar amb força. I si tots nosaltres i tots aquells que ens escoltaran per internet, decidíssim acollir l’Esperit Sant, ser fidels a l’Esperit Sant, no entristir-lo, seguir tots amb l’atenció de la Mare de Déu, Immaculada, Corredemptora i Reina, el món canviaria i veuríem aviat els fruits de la creació nova.

Així, en aquesta reflexió renovem el memorial, celebrem el memorial i renovem la nostra consagració a l’Esperit Sant perquè actuï en nosaltres i porti a compliment l’obra de Déu en nosaltres, i perquè ens faci persones fecundes en l’amor de Déu, en la seva intel·ligència, saviesa, en la potència per vèncer tot obstacle.

Us beneeixo, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Pregària de la consagració a l’Esperit Sant, publicada en aquest web el 9 de desembre 2019.

[2] Cfr. Missatge amb títol “Vinc a recuperar el que em pertany”, publicat a www.versolanuovacreazione.it en italià, i en català l’enllaç https://capalanovacreacio.com/

[3] Cfr. Gn 3, 15

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s