Reflexió – Crist hi és i governa

A càrrec de Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

12 de novembre de 2020

(Transcripció d’àudio)

Tomislav Vlašić:

Estimats germans, estimades germanes, demà comença la novena a la solemnitat de Crist Rei de l’Univers. Després de les paraules de Sant Miquel[1] és molt important que entrem seriosament en aquesta novena de Jesucrist Rei de l’Univers, que governa tot l’univers, governa la pandèmia, governa totes les guerres, les tempestes en les ànimes, les tempestes entre els homes, però pot governar només si nosaltres ens sotmetem a la seva autoritat, a la potència del seu Esperit, a la seva senyoria. Estem cridats en aquest temps a donar la resposta com a Església de tot l’Univers, que desitgem estar amb Ell en el seu Regne. Jesucrist està al costat del Pare, en la glòria, però Ell vol estar amb nosaltres. Progressivament, en la mesura que nosaltres anem cap a Ell, cap a la seva glòria, Ell s’acostarà a nosaltres, però podem sentir la seva presència ja des d’aquest moment, la seva acció dins nostre que ens transforma i ens fa persones sanes, serioses, felices, persones íntegres en Ell.

Nosaltres, recitant, proclamant el nostre Credo, proclamem totes aquestes coses, però ara és el temps que les nostres pregàries, les nostres intencions, el nostre sentir, tot ha de ser penetrat amb l’Esperit de Jesucrist que ens atreu cap a Ell. Ell ha vingut entre nosaltres en les nostres misèries. Així ho hem sentit moltes vegades en les prèdiques, però està en la glòria per portar-nos a la glòria. La darrera vegada[2] vam dir que Ell crida totes les persones, de totes les confessions cristianes, totes les persones que no l’han trobat encara, tots els homes de bona voluntat, tots aquells que han dit sí a Déu en el moment de la concepció. Potser haureu notat que la paraula més freqüent en el missatge de Sant Miquel és l’Església de Jesucrist de l’Univers, i també, quan diu Església, es refereix a aquesta Església. Tretze vegades ha dit l’Església, l’Església de Jesucrist. Ell no ens ha donat una tasca, però ens ha confiat l’Església, ens ha confiat tots els homes de bona voluntat.

Tal com hem dit, tothom està cridat, perquè tothom cregui que tot l’Univers ha de ser recapitulat en Jesucrist, tots els cristians, per això l’Església és una, única. Tots han d’adherir, experimentar la seva reialesa, per ser elevats a Ell, i Ell ens sotmetrà a les Lleis de l’Esperit pur prop del Pare. Cada confessió cristiana, cada creient de totes les confessions, ha de sortir d’ell mateix, de la pròpia confessió per anar a trobar el Crist, perquè també totes les coses boniques, lloables no se salven si no entrem en la senyoria del Senyor Jesucrist gloriós. En aquest temps estem cridats a respondre com Església, no tan sols individualment. Nosaltres de la Terra, units a l’Església de tot l’Univers, hem d’estar al costat de cada malalt, de cada pobre, de cada confús, de cada sofrent, a prop en esperit, portant l’Esperit de Déu que vivifica, que transforma les persones. Així que ningú pot tancar-se en la seva confessió cristiana. Seria com tancar-se en una secta, excloent Jesucrist Senyor i cap de l’Església que ens convida a elevar-nos.

Aquesta solemnitat del Crist Rei ens vol fer experimentar que Ell està enmig nostre, que ens donarà tota la potència de l’Esperit Sant per realitzar aquesta missió de posar en pràctica aquells sis punts que ens ha donat[3], juntament amb la Mare Santíssima. Aquests dies fins al 31 de desembre, són dies dedicats a l’Esperit Sant, ja que aquest any civil ha estat consagrat tot a l’Esperit Sant. Jesucrist vol vivificar la seva Església, experimentar la Seva presència enmig de l’Església, per donar signes, miracles, grans senyals a aquells que s’adhereixen a Ell. Quan estiguem units, com l’Església en el cenacle, experimentarem tota la potència de la seva presència en l’Esperit Sant, i Ell ens portarà, ens elevarà cada vegada més en la glòria del Pare.

Aquests dies us invito de manera especial a pregar, a oferir aquells sacrificis que porteu. Molts entre vosaltres sofreixen, tenen por del futur, estan malalts, se senten abandonats. Desvetlleu dins vostre la fe, que us uneixi a Jesucrist que governa totes les vostres situacions, com Ell que va governar les tempestes, quan els apòstols estaven a la barca[4]. Units tots junts, per la Seva glòria, experimentarem que Ell viu entre nosaltres, que aquesta Església dóna la resposta als gemecs de la humanitat de la Terra, a totes les preguntes, i orientarà en l’Esperit Sant cada persona, cada ànima de bona voluntat cap al Crist.

Nosaltres us seguirem i us portarem totes les indicacions que el Senyor ens dóna, però el Senyor donarà les indicacions i les gràcies en la mesura que nosaltres fem els nostres passos. Així doncs, que en aquest mes i mig que ens prepara per a l’any vinent, en el qual estan previstos grans esdeveniments a la Terra i a l’Univers, puguem estar preparats caminant i sentint-nos cada setmana junts, per progressar en la nostra pregària comuna per la glòria de Déu. Us dono gràcies perquè escolteu, perquè voleu caminar.

I us beneeixo tots, que cada un de vosaltres se senti unit a l’Església de tot l’Univers, als grans sants que han realitzat miracles a la Terra, però que continuen realitzant miracles també avui entre nosaltres si ens confiem a ells. Que pugueu sentir la presència de la Mare Santíssima, que us estima més que la vostra pròpia mare. Que la benedicció de Déu davalli damunt els malalts perquè tinguin confiança en Déu, que es posin en contacte immediat amb Crist per ser ajudats. Beneeixo tots els malalts perquè no tinguin por de la mort, perquè la mort, pels cristians, no és la fi. La mort arriba, per un veritable cristià, en el moment de la seva maduresa, quan prepara un passatge cap a una vida millor. I que tota la pau que té el Senyor, us la doni a tots vosaltres que esteu en els hospitals, als metges, als malalts, a tots els treballadors, a tots vosaltres que esteu preocupats a les vostres cases mentre els vostres malalts estan als hospitals. Que la potència de la pregària de la Terra, unida a tota l’Església de l’Univers incideixi sobre aquesta pandèmia i transformi el mal en bé, perquè el mal desaparegui i neixi una vida nova en tots els creients, en tots els homes, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Missatge de Sant Miquel Arcàngel del 31 d’octubre de 2020 “El Senyor vindrà amb tots els seus Sants”, publicat en aquest web

[2] Cfr. Reflexió del Pare Tomislav del 7 de novembre de 2020, “Pertànyer a l’Esperit de Jesucrist”, publicada en aquest web

[3] Cfr. Missatge de Sant Miquel del 10 de setembre de 2010, “El Nucli Central”, publicat als llibres “Verso la nuova creazione – vol.III – anno 2012”, pàg. 8 i a “2012 – La scelta decisiva dell’umanità”, pàg. 33, en italià; i en català en aquest web

[4] Cfr. Mt 8, 23-27; Mc 4, 35-41; Lc 8, 22-25

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s