Sant Esteve

Església de Jesucrist de l’Univers

A càrrec de Mauro

26 de desembre de 2020

(Transcripció d’àudio)

Aquests dies que ens preparem per consagrar-nos al Cor Immaculat de Maria, per consagrar la nostra vida, tot el nostre ser a les Seves intencions, tenim davant nostre tres dies de festa importants: Sant Esteve, primer màrtir; la Sagrada Família, unida a Sant Joan Apòstol i Evangelista, i després, dilluns, la festa dels Sants Màrtirs Innocents.

Estem en un passatge, també segons les paraules molt clares del missatge de Jesús, l’últim que hem rebut[1], molt semblant al que es va viure en la Seva primera vinguda a la Terra: un canvi total de pensament, un canvi de visió total, un canvi total en com aproximar-se a la vida, però també externament, pel que fa a la societat, al món, un canvi total d’una civilització.

Moltes vegades hem estat definits amb “Una gràcia més forta que la dels apòstols”, hem estat anomenats apòstols i no només en les indicacions que hem rebut per a nosaltres, sinó també a Medjugorje i en altres aparicions els cristians són anomenats apòstols.

Avui tenim davant nostre Sant Esteve. Si ens hi fixem, ell, com tots els màrtirs, expressa plenament, tal com hem dit aquests dies -ahir, abans-d’ahir[2]– aquella acció que comença quan estàs immers en l’Amor de Déu. El martiri no és un acte heroic per part d’un home fort, d’un home que s’hagi preparat; el martiri és un acte que ve d’un que està immers en l’Amor de Déu. Ell contemplava el cel obert, a ell no aconseguien resistir-lo[3], però, què és el que no podia resistir? No resistia un pensament vell. Què és el que Sant Esteve va trencar, com hauria de ser en tot cristià, per nosaltres avui? Va trencar els costums, va trencar les tradicions. Va venir -faig servir una paraula poc adequada- a destruir tot allò que no servia, a deixar de banda preceptes, normes, i tots aquells que en canvi, estaven agafats a això, que és una saviesa humana, una saviesa feta de religiositat, no podien amb ell. Qui és de bona voluntat i es troba amb Sant Esteve -poso el seu cas per referir-me a tot màrtir, a tot cristià-  aquell amor que surt d’Esteve toca i desperta, i reclama els sí del moment de la concepció, nosaltres ho diem ara perquè sabem que és així. Si en canvi, algú no vol deixar els seus hàbits, tradicions, seguretats, esclata en contra i d’aquí en neix el martiri.

Dic això per dir que aquesta és l’acció en esperit que estem cridats a fer consagrant-nos al Cor Immaculat de la Mare Corredemptora. Portar el pensament de Jesús, el pensament que Ell ha vingut a portar al món, però que encara no s’ha desenvolupat plenament. Totes les seves promeses, fins a la més gran, el Seu retorn i la introducció en la Creació Nova, arribaran a realitzar-se quan haurem entrat tots en el Seu Pensament. Això és ser esposos: un sol cor i una sola ànima, la mateixa manera de veure la vida, la mateixa obertura a l’Esperit del Pare i del Fill, que tota l’Església visqui aquesta obertura.

Per fer això, aleshores, han calgut els màrtirs -penseu en la festa de dilluns, els primers màrtirs, tots aquells nens -i encara ara és necessari trencar aquest pensament que hi ha a la Terra. Es necessiten fills de Déu, és necessària l’Església de Jesucrist, que porti el pensament de Crist, no el pensament del món adaptat d’alguna manera al voltant de l’Evangeli i agafant només algunes parts de l’Evangeli.

Ens ha estat dit que ja no és temps de martiri cruent[4], encara que algú sigui cridat a donar la vida també amb la sang. I ja no és temps de martiri cruent gràcies també a la vinguda intermèdia de Jesús[5], que guiarà amb potència a qui, consagrant-se al Cor Immaculat de Maria, li permetrà de fer-lo servir com a instrument, utilitzat per l’Esperit de Jesús, pel pensament de Jesús, i viurem plenament l’Evangeli d’avui, Sant Esteve[6]: Quan us portin a la seva presència no us preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment direu allò que us serà inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó que l’Esperit del vostre Pare parlarà a través vostre.”

Aquest i l’any vinent: haurem d’entrar així en tots els esdeveniments. Estem cridats de veritat a veure edificar per Déu una societat nova, no som nosaltres que l’edificarem; veritablement s’està acabant una era. Més d’una vegada se’ns ha dit: “Està morint un món vell, neix un món nou” i aquest esdeveniment comença concretament en cada individu: mor l’home vell, neix l’home nou, i serà així per tota la societat. I serà un pensament nou, és a dir que també la festa de la Sagrada Família de demà, una família segons el pensament de Déu, els cristians segons el pensament de Déu, els homes i les dones segons el pensament de Déu, el matrimoni segons el pensament de Déu, el sacerdoci segons el pensament de Déu. És així, entrar en aquesta novetat és el camí, amb aquesta velocitat per deixar tot allò que no necessitem i abraçar tot allò que necessitem, sense quedar-nos arrelats en les tradicions.

Sant Joan Apòstol, apòstol de l’Amor, ell no ha fet altra cosa que donar testimoni, ho diu en totes les seves cartes, també a l’Evangeli: allò que va veure, allò que va tocar, allò que va sentir: la Vida[7]. Va ser empès, en tot el seu camí, precisament per aquell Amor cap a Jesús. És fàcil veure en ell un exemple a seguir, com el model més pròxim a Jesús. Però també, en aquest cas, Joan té la seva identitat, cada un de nosaltres ha de descobrir la pròpia, a través del desig de conèixer el Pare, a través del Fill, no com Sant Joan sinó com cada un de nosaltres és portat a fer-ho, i aleshores s’edificarà la Seva Església.

Us deixo amb la preparació que ens portarà a consagrar-nos a Maria. Us convido a immergir-vos en aquell silenci i a escoltar el pensament de Déu, a partir de demà, sobre la família segons Déu.

Publicarem un missatge de Sant Josep, que ens va donar el 2016[8], parlant de la família, així el podeu llegir i meditar.

Us convido també a meditar les paraules de Jesús[9], amb calma, i us demano, dilluns, quan pensem en els Màrtirs Innocents, que pensem en tots els avortaments que es fan a la Terra, pensar en els nens congelats. Pensar avui, amb Sant Esteve, en tots els màrtirs, no necessàriament de sang, sinó en tots els màrtirs d’aquesta societat, els màrtirs d’aquesta pandèmia, i realitzem junts el nostre servei sacerdotal per elevar tot això. Depèn de nosaltres dir només el nostre sí a Déu, a través de Maria, oferts a Jesús, per allò que Ell vol; això és també deixar les nostres intencions perquè es realitzin les intencions de Maria. És un sí a la voluntat de Déu, després Déu ens mostrarà amb claredat quina és, què és, i ho farà desenvolupant la nostra originalitat i creativitat, i en aquest camí hi haurà també el martiri del nostre jo, que és bo que així sigui.

Encomano a Maria i a Sant Josep la Seva Església de tot l’Univers, especialment l’Església que té aquí a la Terra. Els confio totes les famílies, a la vigília de la Sagrada Família; els encomano tots els sofrents, tots els màrtirs, tots aquells que són depreciats, tots els petits, tots els últims; els confio els moribunds; demano perdó a Déu per cada un d’ells, absolc tots els que es penedeixen. I que Sant Joan Apòstol, amb la seva senzillesa, amb el seu amor net, desvetlli també en nosaltres el desig d’unir-nos completament a l’Espòs, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Missatge de Jesús del 24 de desembre 2020 “Les ànimes esposes”, publicat en aquest web

[2] Cfr. Àudio a càrrec de Mauro del 25 de desembre 2020, “Immergir-se amb Maria Santíssima en l’amor de Déu”, publicat en aquest web

[3] Cfr. Ac 6, 8-10.12; 7, 54-60

[4] Cfr. Missatge de Sant Miquel Arcàngel del 6 de gener de 2020, “La manifestació de la potència trinitària”, publicat en aquest web

[5] Cfr. Missatge de Maria Santíssima del 7 de desembre de 2020, “El temps messiànic”, i missatge de Jesús del 24 de desembre de 2020, “Les ànimes esposes”, publicats en aquest web

[6] Cfr. Mt 10, 17-22

[7] Cfr. 1 Jn 1, 1-3

[8] Veure missatge de Sant Josep del 30 de desembre de 2016, “Siete membri e custodi del popolo di Dio” (Sou membre i custodis del poble de Déu), publicat el 27 de desembre de 2020, versió en italià a www.versolanuovacreazione.it

[9] Veure nota 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s