Reflexió – Ressuscitats en Jesucrist

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

13 de març de 2021

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav:

Estimats germans, estimades germanes, la litúrgia de la 4a setmana, diumenge de Quaresma, ens orienta cap a la Pasqua amb les paraules: “Alegreu-vos[1]. Si s’entén la joia perquè d’aquí a tres setmanes és Pasqua, és un error. Si s’entén el passatge cap als esdeveniments litúrgics, cap a la meta a assolir, aleshores podem alegrar-nos.

A les lectures d’aquest diumenge tenim diferents episodis, diferents experiències, de com el Rostre de Déu es revela als homes. La primera lectura de les Cròniques[2] presenta el pecat dels sacerdots, dels caps d’Israel, de tot el poble, que havien refusat la Llei de Déu, havien refusat la veu de Déu a través dels profetes. Al final, tal com hem sentit, Déu els va deixar lliures. Jerusalem va ser destruïda i la resta va acabar a l’exili. Ens explica com entre aquella petita resta hi havia encara una petita resta que es va desvetllar, van veure el Rostre de Déu perquè Déu és Déu. Fins i tot quan cometem pecats greus, Déu és Déu, Ell hi és present, és necessari que ens convertim, que canviem la nostra vida.

El segon episodi és la trobada amb Crist. Crist es presenta ell mateix com a signe per a la humanitat[3]. Elevat a la Creu, enviat pel Pare per salvar la humanitat, no per judicar la humanitat, sinó per salvar la humanitat. La humanitat ha d’escollir i acollir Jesucrist en la fe i viure en la fe per ser salvada.

El tercer episodi que trobem és la carta als Efesis[4]. Es refereix als cristians, a tots aquells que han estat batejats i s’han adherit a l’Església de la Terra. “Déu, que és ric en misericòrdia, ens ha estimat amb un amor tan gran que ens ha fet reviure amb Crist, a nosaltres que érem morts pel nostre pecat”. I continua dient Sant Pau, que Déu ens ha ressuscitat en Crist, que ens ha posat a la seva dreta, assegut al tron per governar l’Univers amb Crist. I diu Sant Pau: “Gratuïtament”. Aleshores, si en la Pasqua hem estat premiats amb la vida ressuscitada, amb la vida elevada prop del Crist i no som conscients d’això, vivim com tots els altres, no-creients, corruptes. Si no tenim dins nostre una vida per manifestar als altres, la presència de Déu que parla a la humanitat en aquest temps, aleshores, som la sal per llençar[5].

Jo crec que tots vosaltres a qui parlo sou conscients d’això i que davant nostre hi ha un altre pas a fer: la gràcia que ens ha estat donada en aquests temps que accelera el nostre camí de criatures noves cap a la nova creació. Entre nosaltres tenim Maria, Mare, Corredemptora. Entre nosaltres hi ha una Església de tot l’Univers que s’uneix a Ella per recuperar fins i tot l’últim d’entre nosaltres. Aleshores, arribem a l’última etapa per escollir si salvar-se o perdre’s. La Mare Corredemptora ha preparat la vida per a la vinguda intermèdia de Jesús. Ens ho ha dit: “Si no haguéssiu donat testimoniatge de la meva corredempció, la vinguda intermèdia del meu Fill s’hauria retardat”.

Aleshores, tots aquells que creiem en aquesta veritat, escoltem les paraules de la nostra Mare Corredemptora. I de fet, aquestes paraules han estat dites per a tota la humanitat. “A tots els meus fills de la Terra us dic: veniu a mi sense por; obriu el vostre cor i confieu-me els vostres pecats, les vostres pors, els dubtes que us turmenten. Compartiu amb mi les vostres alegries, els vostres projectes, tots els desitjos de bé. Jo us acolliré i us donaré confort; us purificaré amb la meva immaculadesa. Intercediré per vosaltres segons els desitjos de Déu; us indicaré el camí que porta directe al Cor del meu Fill Jesús, on trobareu repòs per a les vostres ànimes”.[6] Podeu trobar un pedagog més gran que la Corredemptora, un  psicòleg, un metge que guareixi la vida dins vostre? Déu s’ha apropat a nosaltres amb amor matern, no de qualsevol mare: la Mare perfecta en la vida trinitària i ha manifestat tota la cura per a cada un de nosaltres, per a la humanitat.

Després la Mare de Déu s’adreça a nosaltres que hem acollit aquests programes, que creiem en la Corredemptora. “Avui us demano que sigueu cada vegada més conscients de la vostra missió, en aquest temps extraordinari de la VINGUDA INTERMÈDIA DE JESÚS enmig del seu poble. Ara més que mai el rostre de Jesús ha de resplendir en cada un de vosaltres i en tota aquesta Església. Que els vostres rostres siguin el reflex de la seva glòria, perquè la humanitat encegada torni a veure la llum. Que les vostres ànimes siguin una font en el desert, perquè la humanitat assedegada calmi la seva set d’amor i de vida”.[7] En això hi està implicada tota l’Església de l’Univers, el Cos Místic de Crist, també nosaltres que som a la Terra i creiem en la presència especial de Jesús entre nosaltres, que ha vingut a preparar aquella última etapa, quan el seu Rostre gloriós resplendirà a tot l’Univers i serà la fi dels temps.

Així doncs, aquest és el marc en el qual ens movem per viure la joia plena, quan la litúrgia diu: “Alegreu-vos”, i hem de portar aquesta joia a la humanitat. Que qualsevol paraula que pronunciem en nom de Jesucrist, porti aquesta joia i la potència d’aquesta joia que dóna la joia als homes de bona voluntat de canviar la vida.

Vull afegir a aquesta celebració d’avui que anant cap a la Pasqua passarem a través de dues celebracions potents: la Solemnitat de Sant Josep[8] i la solemnitat de l’Anunciació[9]. Us convido a tots vosaltres a celebrar amb nosaltres el 18 a la vigília, i el 19 a la celebració, i el 24, el 25, quan el dia de Sant Josep, consagrarem la paternitat en Déu i demanarem que la paternitat en Déu sigui desvetllada en cada home, casat o no casat. A l’Anunciació consagrarem totes les dones perquè sigui consagrada la maternitat en Déu. Cada dia assistim a les tragèdies familiars i la societat fa molts esforços positius, però tot queda com pedaços sobre les ferides sagnants si la humanitat no reneix de Déu Pare, si no reneix en cada home la paternitat en Déu, si en cada dona no reneix la maternitat en Déu. La falta de la paternitat i de la maternitat en Déu és la falta de comunicació en Déu, entre l’home i la dona, entre l’home i l’home, entre la dona i la dona, entre els pares i els fills, i des de la concepció. Per això, desitgem consagrar tots els homes a la vigília de la Solemnitat de Sant Josep, totes les dones a la vigília de l’Anunciació, perquè estiguin disponibles per acollir la vida de Déu. Quan la vida de Déu s’acull, aleshores comença l’acció de Déu, de Jesucrist en tots nosaltres. “Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s’acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres. Però els qui viuen d’acord amb la veritat s’acosten a la llum perquè es vegi clarament que les seves obres són fetes en Déu”.[10]

Així, mirem de comprendre aquests temps: l’Església de Jesucrist de l’Univers ha de parlar amb les obres, amb la potència de l’Esperit Sant en la vida, a aquesta humanitat que està acorralada i escollir, canviar de vida o perdre’s. Tinguem el coratge de recórrer aquest temps fins a Pasqua i després de Pasqua per no acabar mai fins a arribar a la creació nova.

Nosaltres us acompanyem i preguem per vosaltres i tots units beneïm tota la Terra i tot l’Univers perquè el Rostre de Déu resplendeixi sobre tothom, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Antífona d’inici: Is 66, 10-11

[2] Cfr. 2Cr 36, 14-16.19-23

[3] Cfr. Jn 3, 14-21

[4] Cfr. Ef 2, 4-10

[5] Cfr. Mt 5, 13; Mc 9, 50; Lc 14 ,34-35

[6] Missatge de Maria Santíssima del 21 de febrer 2021, “Jesús és aquí, entre vosaltres”, publicat en aquest web

[7] Veure nota anterior

[8] 19 de març

[9] 25 de març

[10] Jn 3, 20-21

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s