Reflexió – Participar a la Presència Intensiva de Jesús entre nosaltres

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

01 d’abril de 2021

(Transcripció d’àudio)

Estimats germans, estimades germanes, us desitjo a tots Bona Pasqua, el passatge Pasqual que comença aquest vespre i durarà fins a la Santíssima Trinitat. Es conclourà amb la celebració dels quaranta anys de les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje, l’any simbòlic i ple de gràcia per a tots aquells que han acollit el missatge de la Mare de Déu. Després, com és habitual, comença el nou cicle amb les festes de l’agost per entrar en les gràcies més profundes.

El títol de la meva reflexió en aquesta santa Missa és “Participar a la presència intensiva de Jesús entre nosaltres”. En primer lloc ens hem d’entrar en el marc en què vivim. Nosaltres no som persones que celebren pel seu compte, en petits grups, en petits nuclis, tancats a les esglésies. Avui celebrem amb tot l’Univers perquè l’Univers ha arribat a un punt d’inflexió definitiu, en el qual tard o d’hora, tots els homes, totes les ànimes han de viure, no només dir, sinó realitzar les tries definitives amb Crist, ser recapitulats per ser elevats amb Ell a la Creació nova; o, seguir Llucifer, pertànyer a ell per acabar al llac de sofre.

Us hem anunciat diverses vegades la vinguda intermèdia de Jesucrist[1]. Jesucrist està present enmig del seu poble amb intensitat, però hem d’entendre de quin poble: de la seva Església que s’ofereix a Ell a través del Cor Immaculat de Maria per ser recapitulada en Jesucrist i portada en l’Esperit Sant en el si del Pare a la nova creació.

Nosaltres no us portem revelacions privades, com una secta. Avui volem concentrar-nos en els textos bíblics, però allò que hem rebut per a nosaltres és un aprofundiment d’aquests textos, on en aquests temps es compleixen totes les profecies. Nosaltres, que us parlem amb el poble que ens envolta, no parlem tant per dir les coses sinó perquè en aquests últims temps hem viscut que les promeses de Jesucrist es compleixen, dia rere dia, i l’Esperit Sant ho confirma. Qui ha seguit aquests programes recorda que ens ha estat dit que aquests programes no són només per a nosaltres. Nosaltres hem fet les promeses solemnes de viure’ls i de donar-ne testimoni. Però ens ha estat dit que aquests programes són per a tota la humanitat, aleshores, tots aquells que es consideren cristians, creients, i tots els homes han de triar, prendre una decisió. Si no es fa la tria, tal com ha dit Jesús, qui no el tria a Ell no sentirà la seva presència en esperit. Aquells que l’hagin escollit sentiran la seva presència en esperit i la poderosa acció que desenvolupa en aquests temps.

Molts de vosaltres us pregunteu: “Com podem percebre, sentir la presència especial de Jesús?” Us ho explicarem, i alguns dels aspectes, d’acord amb els textos bíblics que hem sentit aquests dies i que hem sentit aquest vespre[2]. No obstant això, la presència de Jesucrist entre nosaltres de manera especial és en l’Esperit Sant, i Ell progressivament compleix dins nostre totes les profecies de tots els temps; especialment tot allò que ha estat dit després de la seva primera vinguda, tot allò que us hem manifestat i publicat. Tot es compleix en tots aquells els quals escullen ser recapitulats en Ell.

Ens preguntem com podem participar-hi. El text, que precedeix el que hem llegit aquest vespre[3], fa referència a l’episodi, a la relació entre Jesucrist i Judes. Com ja sabeu, Jesús va estimar tothom. Amb el mateix amor va estimar Judes i després, introduint el tros en el calze, es va entregar a ell. Judes tenia a disposició tot el Seu amor, de Jesús, però el va refusar.  Qui refusa l’amor de Déu que s’ha apropat tant a la humanitat, a l’home, no pot ser indiferent, es posa contra Déu o segueix algú altre que l’arrossega a la perdició. Sabem com va acabar Judes. Nosaltres ens concentrem en aquest fet de l’Amor perfecte amb què Jesús ha estimat Judes i ha estat refusat i traït.

A continuació d’aquest text hi ha una frase que els exegetes anomenen “els tres punts de glorificació”: «Quan Judes va ser fora, Jesús va dir: Ara el Fill de l’home és glorificat, i Déu és glorificat en ell. Si Déu és glorificat en ell, també Déu mateix el glorificarà, i el glorificarà ben aviat»[4]. Aquí els exegetes veuen tres glorificacions: la primera glorificació de Jesús és que és conscient en tot el seu ser d’haver realitzat allò que el Pare volia. Va expressar l’Amor perfecte, també envers el seu enemic que el traeix. I aquest punt és fonamental, és fonamental que nosaltres puguem arribar al punt de percebre que pertanyem a Déu i que fem la seva voluntat. I Déu acull això i és glorificat en les persones que són realitzades perquè Déu és, com diuen els teòlegs, efusiu, és a dir Ell s’expandeix, el seu Amor genera, el seu Amor salva, el seu Amor Santifica. Així doncs, en una ànima, Déu és glorificat si aquella ànima arriba a la integritat i és conscient de complir allò que plau a Déu, i aquesta és la primera resurrecció. Recordeu bé l’episodi de Sant Francesc quan va experimentar ser perdonat: cantava, s’alegrava i d’això va transmetre el perdó d’Assís. Si volem afegir-nos en aquest camí, on els apòstols van seguir Jesús, i seguir la lectura de l’Evangeli d’avui, l’expressió és que “Jesús els va estimar fins a l’extrem[5].

Què és important ara? És important participar-hi perquè el tercer punt que es proposa de la glorificació és: complagut, el Pare va vessar tota la gràcia pel Fill perquè el Fill pogués realment consumar aquest drama de la humanitat i salvar la humanitat. Aleshores, si som conscients que fem la voluntat del Pare i anem progressivament endavant, Ell vessa sobre nosaltres el seu Amor i ens prepara per a cada pas endavant, i nosaltres podem participar en aquest Esdeveniment amb majúscula, el passatge de la Passió, mort i resurrecció, i la glorificació del Fill en la seva elevació, en el seu retorn al Pare. Ho podem fer tot, tot aquest camí.

Cito el missatge de Sant Joan Apòstol, que se’ns va donar l’11 de juny de 2020: “Sense la veritable participació del sacerdot i del poble al Sacrifici de Crist, l’Eucaristia no pot desplegar plenament els seus efectes, una mica com passa pel Baptisme, quan falta l’oferta de la vida a Déu. I això val per tots els sagraments. La participació a la santa Missa és important, però és igualment important rebre l’Eucaristia en vosaltres. La sola participació no us dóna la mateixa potència que en deriva de rebre en vosaltres a Crist vivent”.[6] No del pa, és Crist vivent que passa dins nostre i aquest Crist vivent el podem percebre dins nostre. “Enteneu què vol dir acollir Crist en vosaltres, amb la potència trinitària i l’energia primària de l’Univers, que Ell porta en si mateix? Com que les persones s’acosten a l’Eucaristia fredament, distrets, amb presses, no poden accedir a aquesta potència”.[7] Aquesta és la veritat, aquesta és la Llei de la vida de Déu, la vida de Déu dins nostre i la tria definitiva per cada un de nosaltres.

Així, entrem en el temps en el qual nosaltres, com a poble seu, com l’Església de tot l’Univers estem cridats a participar a l’Esdeveniment amb majúscula, a aquesta acció de Crist entre nosaltres i a consumar els esdeveniments cada dia, penetrant amb la llum de Déu, llum de la fe, de l’esperança, de la caritat. L’Església de Jesucrist de tot l’Univers serà plena d’aquesta gràcia de poder donar la resposta a la humanitat, la resposta que dóna Déu. Qui refusa Déu, refusa la gràcia i s’allunya. Això és importantíssim per a nosaltres, i aquest  anunci l’hem de donar amb la nostra vida: que no es pot viure en una Església en la qual no es participa al Crist vivent, a l’acció potent de la Santíssima Trinitat. En aquesta acció potent de la Santíssima Trinitat seran donades totes les respostes a totes les preguntes per a tota la humanitat.

Aleshores, que passi com va passar amb Judes o com va passar amb els Apòstols depèn de cada un de nosaltres. Ningú pot fer altres tries, aquí no existeixen els compromisos. Això val per a totes les religions cristianes, no cristianes, per a tots nosaltres que pertanyem a l’Església de Jesucrist de tot l’Univers, i nosaltres tenim la missió de viure-ho i manifestar-ho.

Hi ha un altre passatge que us llegeixo, de les paraules de Déu Pare del 13 d’octubre de 2020: “La vostra vida oferta a mi esdevé un do enorme que transforma totes les coses en vosaltres i al voltant vostre. Quan una persona i un poble es consagren a mi, a través del meu Fill en l’Esperit Sant, jo poso al voltant de cada un i de tot el poble un escut que protegeix dels atacs del Mal[8]. En tenim prou? Volem encara més? Sota aquest escut entrem en el coneixement immediat de Déu, de la seva voluntat, en la llum, en l’amor, en la potència de Déu. Som de Déu. Afegeixo: “D’això en neix una vida sempre nova que us protegeix i nodreix. Així esdeveniu el reflex de la presència de Déu per tot arreu on passeu i en tot el que dieu. El meu rostre brilla sobre vostre i la gent coneix la veritat[9], aquest és el compromís de Déu envers nosaltres, envers tota la humanitat i nosaltres ho creiem. Hem d’arribar al punt de saber-ho, d’il·luminar el món.

En aquests dies hi ha un passatge de la lectura d’aquest vespre que fa referència als Apòstols. Es destaca molt, massa, la feblesa dels Apòstols, però no es recull que ells van acollir l’amor de Déu, que van ser estimats fins a l’extrem. Això no vol dir estar lliures de proves, ni dels compromisos de participar en la redempció. Els veiem perduts en el transcurs de la Passió, de la mort de Crist, però ells han estat estimats amb un amor immens i atrets perquè ells estimaven Jesús i sofrien perquè Jesús sofria, el volien viu. I l’amor de Crist i l’amor dels Apòstols arribaven a una comunió que podem dir “amor en l’Església”. Tots els episodis de les aparicions de Jesús després de la resurrecció en són testimoni, però vull subratllar especialment les aparicions als Apòstols al llac. No el reconeixien i Joan, que l’estimava va cridar: “És el Senyor!”, i després sabem la pregunta al cap dels Apòstols, Pere: “M’estimes més que tots aquests?”, “”. Pere i tots els Apòstols van ser penetrats amb l’amor de Crist, embolcallats per l’amor de Crist. En aquest amor és consumat l’egoisme. Es diu, i és així, que van rebre el baptisme en la Passió de Crist, l’Esperit Sant va davallar quan Jesús ja havia mort per ells. Així podien manifestar la potència trinitària als altres.

Això és el que s’espera per a l’Església de tot l’Univers i per a l’Església de la Terra, i la pregunta: pot ser l’Església diferent d’aquesta Església dels Apòstols? No. Pot haver-hi una actitud sana fora d’aquesta actitud dels Apòstols? No. Es diu que Jesús va construir la seva Església sobre els fonaments dels Apòstols. Aleshores, si aquests són els fonaments, nosaltres hem de viure així.

Així doncs, si ara ens adherim a aquest amor de Déu que ens estima, ens penetrarà completament i l’efecte serà la victòria en cada un de nosaltres que acull aquest amor, que participa en aquest amor, que consuma el mal en nosaltres i nosaltres esdevenim capaços de consumar-lo, tocant el mal del nostre voltant, la corrupció que es propaga, els problemes que veiem. Amb aquest amor del Crist Ressuscitat nosaltres ens comprometem, entrem en la missió amb els Apòstols de seguir Crist Ressuscitat en la glòria i manifestar aquesta glòria als altres, indicant als altres el camí a fer.

Hem parlat dels fonaments dels Apòstols que l’Apocalipsi subratlla. Sant Miquel, tal com sabeu, ens va parlar l’any passat, el 31 d’octubre, de l’Església que baixa del Cel[10]. Ja no ens podem emmirallar en el rostre de l’Església només estructurada com la de la Terra. Per nosaltres Crist és gloriós, per nosaltres la Mare de Déu és gloriosa, per a nosaltres els sants estan a la glòria i esperen la creació nova. Aquesta Església tal com és en Déu, ha de ser per a nosaltres el mirall, i avui tenim aquest mirall encara més nítid amb la manifestació de la Corredemptora, amb la manifestació del rostre de la figura de Sant Josep, després amb la manifestació de Sant Joan Apòstol, de Sant Pere, com va viure, com viu ara en l’eternitat, que ens fa saber que hem d’anunciar la vinguda gloriosa de Crist[11] i tota l’Església que baixa, ens il·lumina, i així ens trobem davant un mirall, el de l’Església nova. Ens ha estat dit que el futur de l’Església no podem imaginar què serà, no podem mesurar-la amb cap imatge de les que hi ha a la Terra.

Ara tots els instruments de Déu, que Ell ha previst, dels quals us hem parlat -Nucli Central, Àngels, germans fidels, tots els sants, tot el Purgatori- tot ha de manifestar-se cada vegada més en l’esperit. Si acollim Jesucrist en el seu passatge, en el qual es consuma en nosaltres tot egoisme, tot mal, aquesta llum i aquesta Església es manifesta dins nostre i entre nosaltres. Aquesta és l’acció de Crist en aquest temps en la potència de l’Esperit Sant. En tot això, segons la tria de cadascun de nosaltres, es manifestarà la nostra pròpia originalitat que és al mateix temps -se’ns ha explicat- l’autonomia de cadascun de nosaltres, de l’individu irrepetible, que es manté dret, que té la plenitud i que d’aquesta plenitud desborda i construeix la comunió. I així tot el poble de Déu entra en aquesta comunió en Déu.

Per tant veieu que els nostres compromisos són molt concrets seguint Jesús, acompanyats de la Corredemptora, Mare i Reina, acompanyats de tota l’Església de l’Univers que conflueix perquè puguem participar plenament en aquest Esdeveniment en el qual es consuma tot mal i s’obre el camí cap a la nova creació. Els passos són concrets, us els hem explicat moltes, moltes vegades. Ara és el temps d’acollir aquesta presència potent de Jesús i participar. És igualment important orientar-se cap a l’Església que davalla del Cel i no mesurar segons les imatges humanes sovint compromeses, tacades. L’Església ha de ser semblant a Maria que davant Crist Eucarístic es prostra, i participa a l’Esdeveniment que consuma el mal. Sinó, per a què serveix l’Església?

Aleshores, coratge. Escolliu perquè el temps passa. Us desitjo que pugueu arribar a l’experiència dels Apòstols, experimentar l’amor de Crist que és perfecte per a cada un de vosaltres i experimentar que us embolcalla, que entra dins vostre, que us fa criatures noves.

En el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Missatge de Maria Santíssima del 7 de desembre 2020, “El temps messiànic”; missatge de Jesús del 24 de desembre 2020, “Les ànimes esposes”; missatge de Déu Pare del 16 de gener de 2021, “El temps que vindrà”; missatge de Maria Santíssima del 21 de febrer 2021, “Jesús és aquí, entre vosaltres”; missatge de Sant Josep del 18 de març 2021, “Maria, la Dona nova”; missatge de Maria Santíssima del 24 de març 2021, “Com grans de blat”; tots els missatges publicats en aquest web.

[2] Cfr. Lectures de dijous sant, el Sopar del Senyor: 1° lecutra: Ex 12, 1-8.11-14; salm 115 (116); 2° lectura: 1Co 11, 23-26; Evangeli: Jn 13, 1-15

[3] Mt 26, 14-25

[4] Jn 13, 31-32

[5] Cfr. Jn 13, 1

[6] Missatge de sant Joan Apòstol de l’11 de juny de 2020 “L’últim Sopar del Senyor”, publicat al llibre“Verso la Nuova Creazione – vol. VII Anno 2020”, pàg. 85, en italià, en en català en aquest web

[7] Veure nota anterior

[8] Missatge de Déu Pare del 13 d’octubre de 2020, “Viure en la veritat i en la justícia”, publicat al llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII Anno 2020”, pàg. 123, en italià; i en català en aquest web

[9] Veure nota anterior

[10] Missatge de Sant Miquel Arcàngel, del 31 d’octubre 2020, “El Senyor vindrà amb tots els seus sants, publicat al llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII Anno 2020”, pàg 126, en italià, i en català en aquest web

[11] Missatge de Sant Pere Apòstol del 30 d’abril 2020, “Anuncieu el retorn gloriós de Crist”, publicat al llibre “Verso la nuova creazione – vol. VII Anno 2020”, pàg. 76, en italià; i en català en aquest web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s