Reflexió – Quaranta aniversari de les aparicions de la Reina de la Pau

A càrrec de Pare Tomislav Vlašić

24 de juny de 2021

(Transcripció d’àudio)

Estimats germans, estimades germanes, Us desitjo bona solemnitat de la Reina de la Pau i que estigueu preparats per acollir les gràcies d’aquesta gran diada. En aquesta ocasió, quan la Mare de Déu es va aparèixer a Medjugorje fa quaranta anys, la Mare de Déu ha parlat. El missatge el tindreu demà[1], però vull emmarcar el fet perquè el pugueu llegir millor.

En primer lloc la Mare de Déu ha subratllat que aquestes tries d’aquest temps són definitives. Això vol dir prendre una actitud interior honesta, correcta davant Déu, i participar a la seva manifestació, a la seva acció de salvació per a tota la humanitat. Com sabeu, els metges han de jurar que seran correctes, honestos, sense interessos; els científics igual, jurament de dir la veritat, no dir mentides, confusió. Aleshores, tenen l’obligació de tenir una actitud correcta, sincera i segons la veritat. Molts diuen que Déu és un misteri i El deixen de banda, i precisament perquè Déu és un misteri, haurien d’entrar en una actitud sincera i honesta davant Déu perquè Déu del misteri revela el misteri a qui és de bona voluntat.

Pels cristians, la història de salvació és una línia lluminosa, i en aquests quaranta anys de la presència de la Mare de Déu, la llum ha augmentat, ha augmentat en aquells que l’han acollit, en aquells que l’han refusat ha augmentat la tenebra. Aleshores ningú queda justificat per dir: “No m’interessa, no sé, són coses misterioses que no puc comprendre”. És cert que no podem comprendre la grandesa de Déu, però  podem ser correctes, sincers, lleials davant la veritat que Déu mateix revela. En aquest sentit, el missatge crida la humanitat a prendre una actitud seriosa, correcte, sincera davant el misteri de Déu i acollir l’acció de Déu en aquest temps.

El missatge que hem rebut té dues parts: una part en la qual la Mare de Déu breument repassa aquests quaranta anys, què volia fer, què desitjava Déu i després conclou: “Tot i la bona voluntat i la santedat de molts parroquians i pelegrins, Medjugorje no va brillar amb la llum que Déu desitjava. L’Església catòlica no s’ha pronunciat mai oficialment sobre les meves aparicions. Molts dels seus representants s’han burlat de mi; han confós els senzills, desacreditant la meva obra i perseguint aquells que han cregut”.

Però durant tots aquests anys Déu ha anat endavant, el seu pla de recapitulació ha progressat perquè ha trobat una petita resta a la Terra i l’ha unit a tot l’Univers, als sants, a les ànimes del Purgatori, als germans fidels a Déu dispersos per l’Univers, als cristians de l’Univers, i ha format l’Església que ha d’esdevenir tal com Jesucrist l’ha pensat. Aquesta fidelitat a la Mare de Déu, de qui ha respost, ha tirat endavant el pla de la recapitulació en Crist de tot l’Univers, i arribem al fruit. Cito la Mare de Déu: aquest any 2021, quaranta aniversari de les meves aparicions a Medjugorje, es conclou un temps de preparació i comença el temps messiànic”. Què vol dir el temps messiànic? A la primera vinguda de Jesucrist, Israel esperava el Messies, i el Messies es va presentar, però no tothom el va reconèixer. Una part de la humanitat el va refusar, el va crucificar, però Ell s’ha quedat entre aquells que l’han acollit.

Un temps de decisió definitiva per a cada un de vosaltres i per a tota la humanitat de l’Univers; temps en el qual Déu vol portar a compliment tot el que ha establert des de l’eternitat. Aquests quaranta anys durant els quals heu travessat amb mi el desert de la Terra, han produït en vosaltres i en tots aquells que han estat fidels a Déu i a mi, un fruit extraordinari: la vinguda intermèdia de Jesús, de la qual ja us he parlat”. Molts es pregunten què és la vinguda intermèdia de Jesús. Els cristians l’haurien d’entendre bé. Totes les revelacions des de l’inici, després del pecat original, han avançat progressivament. També en la primera vinguda de Jesús a través de la Mare Immaculada Maria enmig d’Israel, amb la seva vida pública les revelacions van avançar de manera progressiva, i tots els que eren correctes, sincers, que tenien desig de veure, d’acollir el Messies, van progressar gradualment. Recordeu com els sinòptics van escriure l’Evangeli, presentant la revelació progressiva de Jesús; recordeu l’episodi de la Transfiguració del Senyor davant els ulls de Pere, Jaume i Joan, i com els tres Apòstols van viure profundament aquella presència de Crist.

Tornant a l’Antic Testament, Israel sovint parlava de la presència del Senyor en el Temple com una cosa tangible, experimentable. La presència de Jesucrist especialment manifestada era la seva resurrecció, però no era suficient mirar-lo, i tampoc tocar-lo: calia un pas endavant, una obertura interior, i Ell actuava sobre cada Apòstol que l’estimava i va fer aquesta obertura interior en ells, i aquesta era la preparació per rebre el do de l’Esperit Sant, per comprendre els misteris de la creació i de la redempció, de la santificació, tal com diu la Mare de Déu en el missatge.

Després tenim una figura que parla més que les altres: Maria Santíssima que l’ha acollit en el seu ventre, Déu Tri i U. Ha participat plenament en la vida de Crist, fins a la Creu, fins a la resurrecció, i després Déu l’ha pujat al cel, com una criatura nova, en l’ànima, el cos i està prop de Déu. És figura, és imatge de l’Església futura, la que serà, immaculada, completament immersa en Déu en la nova creació. És un exemple, és la seva presència entre nosaltres com a Mare que ens fa capaços d’adherir plenament al programa de la presència intermèdia de Jesús entre nosaltres.

Vull ajudar-vos a fer els passos, partint d’aquella actitud correcte interior que cada un de nosaltres ha de tenir dins seu, també un ateu, Déu ens ajuda. Després cito les paraules de la Mare de Déu: La presència en esperit de Jesús al vostre planeta enclou una potència incalculable a favor de tot l’Univers. Aquesta-aquesta forçaeleva i fa vibrar el vostre esperit, la vostra ànima, el vostre cos”. Involucra i fa un canvi en cada un de nosaltres que correctament, humilment es posa davant Seu. “No sou plenament conscients del que significa per a vosaltres ser els testimonis vivents d’aquest esdeveniment extraordinari que és la vinguda intermèdia de Jesús”. L’esdeveniment extraordinari consisteix en això: si som correctes, acollim Jesucrist a través del Cor immaculat de Maria en esperit, en l’Esperit Sant, aquesta potència vibrarà dins nostre i serem portadors del Crist vivent. I aquest és el testimoniatge que es reflectirà també sobre les pedres, sobre tot, i d’això parteix la Mare de Déu dient: “Ja res podrà ser com abans i veureu canviar moltes coses a la Terra, si teniu els ulls per veure-hi”.

La seva presència entre nosaltres, potent, és necessària per preparar la seva vinguda gloriosa, quan totes les coses seran sotmeses a les Lleis de l’esperit pur, en la nova creació. Aleshores la Mare de Déu diu: “Ell és aquí i la seva presència i la seva acció seran percebudes cada vegada més pel seu poble que l’estima i seran font d’una vida nova”, així que si voleu, podeu percebre’l. “Seran també percebudes pel poble de les tenebres, però per aquest seran l’anunci de la fi, perquè Jesús ha tornat per anul·lar els projectes de Satanàs”. I també per això, qui és correcte davant Déu, qui és correcte davant el misteri, només pot alegrar-se, perquè pot percebre la presència de Déu.

Ja res podrà ser com abans”, he citat. “Qui no voldrà veure res i fer veure que no passa res per no canviar la pròpia vida, continuarà cec i vagarà en el desert. Per això us invito a estar davant Déu”. A l’Antic Testament se subratlla especialment aquesta paraula: estar davant Déu deixant-ho tot, oblidant-ho tot, estant cara a cara per contemplar-lo, per acollir allò que Ell vol, i posar-se a la seva disposició. “No deixeu que el Senyor us passi pel costat sense que ni tan sols us n’adoneu, com malauradament faran molts homes enfonsats en un son de mort”.

Després al final hi ha una cosa molt forta, dolorosa: dolorosa per qui no vol ni ser aquí ni allà, la Mare de Déu es retira. “Estimats fills, ha arribat per a mi el temps de retirar-me per acompanyar el poble de Déu. D’ara endavant no em manifestaré més a la gent que primer m’aclamaven i després m’oblidaven. Caminaré només amb aquells que veritablement desitgen viure en el meu Cor per servir el veritable Déu Tri i U”. Quan la Mare Immaculada es retira i posa tota l’atenció sobre aquells que caminen, una mamà, una Mare que estima molt els fills, ha arribat el temps de deixar passar el seu Fill amb la Justícia. Aleshores arribem a una divisió definitiva, perquè també la Mare de Déu se sotmet al seu Fill, al designi de Déu Pare, i es dedica a aquells que desitgen entrar en la nova creació.

Maria es quedarà a l’Església de Jesucrist de tot l’Univers, però aquest poble, l’Església de tot l’Univers, ha de ser consagrat a Maria per ser ofert a Jesús, partícip de la victòria sobre el pecat, sobre la mort, ressuscitar. Oferir-se a Jesús vol dir ser capaços de viure una vida nova, no segons les lleis del pecat, de la corrupció, sinó segons una vida nova, cada vegada més nova, fins a arribar a la nova creació, quan tot serà sotmès a les Lleis de l’esperit pur. Tal com ha dit altres vegades la Mare de Déu, tota l’Església ha d’arribar a ser Immaculada.

Aquestes coses us han estat dites durant aquests anys, però són coses escrites i dites al llarg de la història de l’Església de la Terra. Les trobareu a tots els llibres de teologia, almenys l’essencial. No digueu: “No en sabem res d’aquests temps, no sabem què passa”, podem saber tot allò que necessitem per tenir una actitud honesta, sincera, responsable davant Déu.

Aleshores, hem arribat a la conclusió: de quina part voleu estar? Sense cap propaganda, preneu l’actitud de la qual us parlo i feu la vostra elecció, de quina part estar. La vida humana corrupta acabarà en la corrupció. També la vida corrupta cristiana és una sal insípida que és aixafada, aquesta és la lògica. Feu la vostra elecció, però feu un altre pas endavant: vosaltres que voleu escollir estar amb la Mare de Déu i amb Jesús, uniu-vos a l’Església de Jesucrist de tot l’Univers de manera concreta, i reflexioneu com participar per tal que aquesta Església augmenti de qualitat, de volum, i que la potència del Crist present i de la seva Mare Reina de l’Univers, amb el Rei de l’Univers, sigui vessada a la Terra i a tot l’Univers.

Desitjo que en aquests dies pugueu fer la tria i encaminar-vos amb la Mare per sentir la presència de Jesús, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Missatge de Maria Santíssima del 24 de juny de 2021, “Quaranta anys amb mi en el desert d’aquesta Terra”, publicat en aquest web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s