Camineu sobre els passos dels sants, en comunió amb ells

Finale Ligure, 29 de juny 2021 – Solemnitat dels Sants Pere i Pau apòstols

Missatge de Sant Pere apòstol

En aquest temps, tota l’Església de Jesucrist de l’Univers travessa una fase de gran dinamisme, perquè la VINGUDA INTERMÈDIA DE JESÚS a la Terra ens posa a tots nosaltres en un camí exigent i dinàmic. També nosaltres els sants, que ja estem en la llum de Déu, participem en esperit a l’acció de Jesús a la Terra socorrent el poble, tal com tot just us he dit, però també al costat de Jesús per obrir el cor dels homes. Efectivament, podem ajudar el cor dels homes a obrir-se a Déu, a descloure com una flor.

“Estimats germans i germanes,

Us saludo amb l’amor de Déu i us porto la seva pau. Juntament amb el meu germà Pau, desitjo abraçar-vos a tots i agrair a aquest poble el camí que ha fet, per les proves que ha superat i per la fidelitat que ha demostrat envers Déu.

Vosaltres ens proclameu apòstols, posats per Déu com a fonament de l’Església[1] i veritablement ho hem estat: a través de les nostres paraules, els escrits i la sang vessada per Crist, hem contribuït a edificar l’Església que nostre Senyor Jesucrist ha fundat. És sempre Ell qui realitza l’obra i nosaltres participem, en la mesura que estem oberts a rebre el seu amor i la seva potència.

Tots nosaltres apòstols i sants de tots els temps i de tot arreu, hem deixat rere nostre una estela de llum, fe, esperança i amor i vosaltres ara heu de caminar sobre les nostres passes. És important que comprengueu que els sants no són estàtics al Cel, com peons immòbils en el tauler d’escacs de l’eternitat. Al contrari, tots nosaltres -apòstols, màrtirs, profetes -estem en continu moviment perquè estem implicats en la dinàmica de l’acció de l’Esperit Sant. Completem tot allò que els vius i els difunts en dificultats no arriben a poder realitzar tal com voldrien. Els ajudem i estem prop seu en la dificultat, per tal que puguin acomplir tot allò que Déu els confia.

La nostra pregària d’intercessió és contínua davant el tron de Déu. Ha de ser reconfortant per a vosaltres saber que no esteu sols. No tingueu por: Déu no mira els resultats sinó que mira la bona voluntat, el compromís i l’amor que poseu en tot allò que feu. On sigui que hi viu un home de bona voluntat que estima Déu i Jesucrist el seu Fill, allà arriben sempre la nostra pregària i la nostra intercessió de manera que mai esteu abandonats.

En aquest temps, tota l’Església de Jesucrist de l’Univers travessa una fase de gran dinamisme, perquè la VINGUDA INTERMÈDIA DE JESÚS a la Terra ens posa a tots nosaltres en un camí exigent i dinàmic. També nosaltres els sants, que ja estem en la llum de Déu, participem en esperit a l’acció de Jesús a la Terra socorrent el poble, tal com tot just us he dit, però també al costat de Jesús per obrir el cor dels homes. Efectivament, podem ajudar el cor dels homes a obrir-se a Déu, a descloure com una flor.

Per això us demano que estigueu molt units als sants. En primer lloc amb el sant del dia, perquè el dia en què se celebra, el sant rep de Déu un especial poder d’intercessió per a tots vosaltres. En realitat, cada dia se celebren en el Cel milers de sants. Vosaltres en recordeu un o més d’un, però en el seu record viu el de tots els altres que ningú coneix fora de Déu; molts sants han quedat en l’anonimat a la Terra així com en altres parts de l’Univers. Però tots, aquell dia, reben un gran poder d’intercessió i estan especialment propers a vosaltres.

Després dels sants del dia, recordeu-vos dels vostres sants patrons, dels quals en porteu el nom o que sentiu especialment propers i que heu elegit com a protectors vostres; aquests intercedeixen contínuament per vosaltres i no només el dia que els celebreu. Finalment, recordeu-vos de tots els sants també dels desconeguts, perquè tota l’Església a l’Univers està en moviment i està unida més que mai per afrontar les forces del Mal. Poseu-vos al més aviat possible en camí seguint les passes dels sants.

Us beneeixo en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”.


[1] Cfr. Ac 21, 14; Ef 2, 19-21

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s