Missatge de Sant Josep

30 de desembre de 2016 – Solemnitat de la Sagrada Família

“Estimats fills meus,

Permeteu que us anomeni així perquè en sou. Desitjo beneir-vos en aquest dia que recordeu la Sagrada Família. Jo no vaig ser només el custodi de la santa Família de Natzaret sinó que també sóc el custodi de tot el poble nou. En aquest poble continuo la missió que Déu em va assignar, confiant a la meva custòdia Maria i Jesús: custodio cada germà, cada germana del poble nou tal com vaig custodiar Maria i Jesús.

 

Avui vull dir-vos que, en primer lloc, us heu de sentir part d’una família immensa que és la de Déu. Abans de la família de sang  hi ha la família espiritual que és la família de Déu, és el seu poble; vosaltres sou part d’aquest poble. De la vostra pertinença a la família de Déu, és a dir, al seu poble, en neix la missió de cada un de vosaltres, inclosa la de formar part d’una família en la carn, perquè aquesta és també una missió.

Sou membres del poble de Déu, de la seva família, perquè desitgeu ser familiars de Déu, és a dir, tenir una relació viva i sincera amb Ell. Només si sou familiars de Déu, podeu constituir una veritable família de sang. Avui, malauradament, moltes famílies de la Terra no són com haurien de ser perquè els cnjugues i els fills no són primer de tot familiars de Déu. Quan no hi ha la relació viva amb Déu, també la relació entre els cònjuges, entre els pares i els fills es buida de la gràcia, fins a passar a ser relacions humanes senzilles sobre les quals Satanàs juga fàcilment.

Vosaltres sou membres del poble de Déu i cada un de vosaltres és també custodi del poble. De fet, esteu cridats a edificar el poble de Déu i a vetllar per ell amb la vostra dedicació, el vostre amor i la vostra sinceritat. Cada un de vosaltres és responsable del poble, per la part que li pertoca en l’edificació del poble de Déu. És molt important que sentiu la responsabilitat de pertànyer a la família de Déu i de ser-ne custodis.

A vosaltres cònjuges, igualment us dic: sigueu custodis els uns dels altres, familiars de Déu i familiars entre vosaltres en Déu. Sou els custodis l’un de l’altra i esteu cridats a oferir la vida a Déu l’un per l’altra. El matrimoni, sense l’oferta de la vida a Déu l’un per l’altre, esdevé una presó i Déu no us ha cridat a això. Us ha cridat a ser persones íntegres i lliures que s’intercanvien el do recíproc de l’amor i que, en l’oferta de la pròpia vida a Déu, creixen i fan créixer els fills. Cada família és el lloc on creix la vida, però és també el lloc on hauria de créixer la santedat de Déu, perquè és de la santedat dels conjugues que en neix la santedat dels fills: els fils són educats i santificats per mitjà de la santedat dels conjugues.

Sapigueu que Déu dona a cada família un àngel custodi. Heu llegit a l’Evangeli com l’àngel  em va guiar sempre, m’advertia dels perills, m’indicava el camí[1]; el mateix val per a cada família. Cada família té el seu àngel custodi i cada família ha de pregar al seu àngel i demanar la seva ajuda per evitar els grans perills que la família corre en aquest temps en el món.

La família, fills meus, està al centre d’una gran batalla. Llucifer ha entès que atacar la família significa desarrelar l’individu i impedir que arribi a la seva identitat. Ha entès que fer mal a la família vol dir comprometre la societat, el món i també la humanitat sencera, perquè la humanitat, ella mateixa és una família formada per moltes famílies, sigui de sang o espirituals.

Avui, beneint-vos, voldria demanar-vos que sigueu custodis de la família en totes les seves formes, però, en primer lloc, custodis d’aquella immensa família que és el poble de Déu.

Juntament amb la Verge Maria, la meva esposa, us beneeixo i us acompanyo en aquest camí, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Mt 1, 20-21; Mt 2, 13; Mt 2, 19-20


[1] Cfr. Mt 1, 20-21; Mt 2, 13; Mt 2, 19-20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s