Preparació pel Sant Nadal

Reflexió –  Preparació pel Sant Nadal

A càrrec de Stefania Caterina i Pare Tomislav Vlašić

30 de novembre de 2017

(Transcripció d’àudio)

Pare Tomislav: Estimats germans, estimades germanes, aquesta setmana dedicada a Crist Rei ens porta directament a l’Advent, temps en el qual preparem la vinguda del petit Jesús, el Crist Redemptor; diem petit perquè hem d’inclinar-nos dins nostre per acollir els impulsos divins del nostre interior, que han de néixer dins nostre i arribar a la seva maduresa fins a ser capaços d’arribar, assolir el cel nou i la terra nova, la nova creació.

Llegiu més: Preparació pel Sant Nadal

En el temps d’advent l’estrella del matí és la Mare Immaculada que obre els espais davant nostre i per això, per la nostra reflexió, pel nostre Advent, proposo un text que ens acompanya de manera concreta a comprendre els temps en els quals ens trobem.

Stefania Caterina: Llegirem un fragment del missatge de la Mare de Déu del 15 d’agost de 2013[1], a la pàgina 110 del llibre “Verso la nuova creazione”, vol IV.[2]

La meva immaculadesa és un privilegi del tot especial, lligat a la meva maternitat divina; però tots esteu cridats a la immaculadesa. Tot el vostre camí espiritual ha de tendir a la progressiva purificació del pecat i de la corrupció, fins a arribar a l’estat d’immaculadesa que us fa partícips de la gràcia divina i dignes de pertànyer a la nova humanitat. Tot el gènere humà de tot l’univers haurà d’arribar a aquest estat de puresa per entrar a la nova creació. La creatura nova serà immaculada i així també la humanitat.

Soc la Immaculada, la criatura nova per excel·lència. Per això he estat assumpta al cel: per participar a la glòria del Creador, prop del qual intercedeixo per tots vosaltres, i per obrir-vos el camí cap a la nova creació, de la mateixa manera que Jesús el va obrir per a mi. Jesús va obrir un camí nou, el de l’Esperit, per a tots vosaltres; però era necessari que una criatura, a nom de tota la humanitat, fos la primera a travessar en esperit, ànima i cos la Gran Barrera després de Jesús, una creatura pura i fidel. Déu va voler que fos jo aquesta creatura, pel fet de ser Immaculada, Mare de Déu i de la humanitat. Us he obert el camí per amor i amb amor; amb la meva obediència i docilitat vaig sanar anticipadament les vostres moltes infidelitats, sobretot les del poble de Déu. Si no hagués acceptat la meva maternitat envers vosaltres ni el meu pas cap al cel, per a vosaltres hauria sigut molt més difícil recórrer el camí de Jesús: he sigut i soc la vostra garantia davant Déu que un dia estareu amb mi més enllà de la Gran Barrera.

Quan vaig pujar al cel vaig travessar la Gran Barrera que està feta de llum. Així vaig ser envoltada de la llum i de l’omnipotència del meu Fill que em va acollir en els seus braços. Travessant la Gran Barrera de llum vaig esdevenir Reina. Vaig pujar al cel com a creatura immaculada i vaig entrar en la dimensió del pur esperit com a Reina. De la mateixa manera serà també pel poble de Déu: pujarà com a poble nou i, travessant la Gran Barrera de llum esdevindrà poble reial i regnarà per sempre amb el seu Déu.

Fills estimats, us he dit tot això per ajudar-vos a comprendre millor la meva presència i el meu paper en la vostra vida. Espero de vosaltres un camí de transformació”.

Pare Tomislav: crec, germans i germanes estimats, que heu rebut el missatge de Jesús amb el títol “Comença el compte enrere” [3], en el qual s’obren grans escenaris en tot l’univers, especialment per a nosaltres de la Terra. No vull comentar el missatge, és totalment clar, concret, s’hi obren molts horitzons; vull només dirigir-me al nostre cor, al nostre esperit i a la nostra ànima perquè de la resposta del nostre interior, del camí dins nostre, s’obriran els camins i podrem seguir les indicacions de Jesús i passar a través dels esdeveniments que ens esperen i que ja s’estan produint.

En aquest quadre que ha fet Jesús s’hi col·loca la reialesa de Maria, la nostra Mare i Reina. Ella és glorificada al cel, Reina del cel i de la Terra, però ha de ser glorificada per nosaltres, ha de ser compresa per nosaltres la seva reialesa, acollida per poder anar de pressa cap a les promeses indicades per Jesús.

En el missatge la Mare de Déu diu: “Travessant la Gran Barrera de llum vaig esdevenir Reina, vaig esdevenir Reina travessant la Gran Barrera de la llum. En el baptisme, hem rebut la gràcia de ser poble reial, però és la llavor. Si no tenim la fe i si no ens movem lliurement en la fe, tot això, totes les gràcies que hem rebut queden lluny de nosaltres, eclipsades pels núvols perquè no participem plenament. Travessar la Gran Barrera de la llum vol dir deixar tot el que és brut, ser despullats completament; en un cert sentit, participant de la llum, tot el nostre ser esdevé llum i aleshores ja no hi ha cap impediment per elevar-nos en l’ànima i en el cos. Tot el nostre ser ha de ser transformat, elevat. Ens pot semblar difícil, inaccessible per a nosaltres, però no és així. El nostre camí en la fe és senzill, igual com és senzilla la nostra Mare i Reina. Per això és molt important comprendre certes coses, certs passos a fer.

En el missatge[4], Jesús demana a tots aquells que segueixen aquests programes que s’elevin en la pregària, que participin a una pregària gran, que renunciïn a les intencions humanes que, com diu Jesús al missatge, no valen res, i especialment en aquest camí s’esvaeixen. En aquest camí no promouen, no eleven; i demana que les nostres pregàries, totes les intencions siguin posades al Cor de Maria. Aquí vull distingir dues coses: una cosa, que les nostres pregàries confiïn a la Mare Immaculada totes les intencions i les deixin a les seves mans, i que així quedem lliure de totes les intencions, confiats que Déu actua segons la seva saviesa, justícia i bondat i que no oblidarà les nostres intencions. Aleshores, nosaltres, lliures, podem elevar-nos i, diguem, consagrar-nos a l’obra de Maria que ens condueix a Jesucrist. Aleshores estem en elevació contínua.

Si en aquest període, les nostres intencions, les nostres pregàries, les nostres maneres de participar als sagraments no s’eleven a Maria, ens costarà molt. Per què Maria? Hem anunciat que el destí de la humanitat de la Terra, com la de la resta de tot l’univers, és esdevenir un tot u en Déu, única Església de Jesucrist, apostòlica de tot l’univers. Hem anunciat que en aquest sentit totes les potències de l’univers, incloses totes les del cel, del Purgatori, en diferents universos, participen en aquesta obra. Vam dir que ens ajuden els àngels, els Arcàngels, que ens ajuden els germans fidels, però l’única creatura que s’ha elevat en l’ànima i el cos i que està immersa en la Trinitat és Maria, i aquesta es proposa per ser la nostra Mare. Tota l’Església, tot el poble ha de ser com un nen en el ventre. Quanta protecció tindrem!

En aquest temps, Maria Santíssima és enviada entre nosaltres com a Reina per obrir, acompanyar, superar les nostres febleses per portar-nos al Crist Rei de l’univers i Ell ens entregarà al Pare. En aquesta perspectiva que Jesús ha obert a través dels seus instruments en aquest temps, és necessari comprendre en el seu ple significat la reialesa de Maria en aquest temps, no com una frase que invoquem recitant sinó participar en la potència de la Reina, l’Única que pot protegir-nos en aquest temps, tal com l’han definida els grans Arcàngels: més potent que la potència del Cos Místic de Crist.

En aquest moment hem de comprendre dins nostre com ens podem alliberar de les nostres preocupacions i problemes. És just que siguem conscients que sols, no podem elevar-nos, i és bo saber que podem elevar-nos amb la gràcia de Déu, tot és possible a Déu, “res és impossible a Déu[5]. I també és bo entendre que Déu no actua sol sinó que implica tots els seus fills, totes les creatures a participar en la redempció i a tornar els àngels i els homes a la dimensió primordial de ser els seus col·laboradors per governar tot l’univers, on no hi ha més lloc per Satanàs.

Primer de tot, desfeu-vos de la convicció que el que Jesús demana és feixuc: és fàcil. Si estimeu, si creieu en aquests programes, si espereu i estimeu, si esteu orientats, tots els instruments que Déu té estaran a la vostra disposició per elevar-vos cada vegada més, contínuament. A Satanàs cada vegada li serà més difícil impedir-vos-ho. Hi ha un impediment real, el d’aferrar-vos a la Terra, en el sentit d’una vida corrupte que acaba al cap d’uns anys, d’alguns decennis, mor, acaba. Quan esteu aferrats a l’esperit del món, més febles sou, més lluny de Déu esteu, tot és molt més feixuc i no podeu aixecar-vos perquè us envolta l’esperit del mal. Si esteu oberts al Regne de Déu, a aquest programa, aleshores en vosaltres, entre vosaltres actua la providència de Déu amb tota la força, i podeu confiar-vos als instruments que Déu us posa a disposició, a tots els instruments.

Aquests dies us deixo sols, per què sols? Perquè no podeu dependre només de les paraules que diu el sacerdot, algú altre. Ara la vostra tasca és acollir la paraula, creure en la paraula de Jesús, en l’Evangeli, en les veritats que són el fonament de la nostra fe. Desvetlleu-vos! El despertar més difícil per l’home és estar sempre davant el rostre de Déu. Com hi estan els àngels: senten, perceben i fan. Veieu i enteneu que moltes, moltíssimes paraules, gràcies, al llarg de la història de la salvació, especialment de l’Església, molts impulsos de l’Esperit Sant han passat sense poder-nos canviar. Aquest moment és el moment de la tria de cada un de vosaltres en el vostre interior. Nosaltres pregarem i ens oferirem per vosaltres -i sapigueu que tothom serà visitat pels àngels que són esperits purs- i a tots aquells de bona voluntat els arribaran les gràcies per encaminar-se envers la nova creació.

Encara que creiem en Jesucrist, no estem destinats a quedar-nos a la Terra, pansir-nos i acabar així. Alcem la mirada cap a Déu que ens ajuda, realment ens ajuda, i podrem acollir Jesucrist aquest Nadal amb la força de l’Esperit Sant.

Us beneeixo, beneeixo aquest període en el qual us trobeu, en el que ens trobem, en les vostres situacions, en els vostres turments, dificultats, angoixes diàries, perquè sapigueu respirar la gràcia i sentir-vos ajudats, enfortits, per sentir la intervenció de Déu que proveeix per a vosaltres tot el necessari per elevar-vos, per canviar la vida, ser feliços. Us beneeixo en comunió amb tot el Cos Místic de Crist, avui en aquest dia especial amb la benedicció de la Reina del Cel, de la Terra, de tot l’univers, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.


[1] Cfr. Missatge de la Mare de Déu amb títol: “Maria, Porta del cielo” publicat en italià en aquest web (versió italiana) www.versolanuovacreazione.it

[2] Ed. Luci dell‘Esodo

[3] Cfr. Missatge de Jesús del 26 de novembre de 2017, publicat en italià en el web http://www.versolanuovacreazione.it

[4] Veure nota 3

[5] Lc 1, 37

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s