Reflexió – Déu compleix les seves promeses

A càrrec de Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

24 de juny de 2020

(Transcripció d’àudio)

 Tomislav Vlašić: estimats germans, estimades germanes, us desitjo un bon aniversari de les aparicions de la Reina de la Pau. Molts de nosaltres hem estat regenerats a la font de les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje i per nosaltres és una Solemnitat. En aquest any, tal com he dit diverses vegades, totes les Solemnitats porten gràcies particulars. En aquesta ocasió, la Mare de Déu no ha deixat tampoc de parlar-nos per portar-nos endavant, i el que hem rebut us ho enviarem quan estigui a punt. Però per rebre aquestes gràcies és molt important que en aquesta vigília, en aquest dia, us immergiu en el que se’ns va dir l’any passat. Es van dir coses profundes. Ara, totes aquelles coses profundes s’han de consolidar dins nostre, han de ser purificades, aprofundides. Aquest és el discurs de la Mare de Déu de l’any passat en aquesta vigília, el 24 de juny de 2019[1]: la Mare de Déu va afirmar que una part del seu projecte s’havia complert perquè l’any passat es va fundar l’Església de Jesucrist de l’Univers a la Terra, registrada; una part del poble es va adherir a viure la comunió universal de manera concreta entre nosaltres, aquí a la Terra, i es va iniciar l’acció trinitària.

Aleshores, la Mare de Déu va demanar que aquesta Església de la Terra, que pertany a l’Església de tot l’Univers, ha de ser la Mare, ha de ser immaculada, i això, a les persones, els desvetlla preguntes: “Com ho puc fer?” Aquesta és la gràcia de Déu i hem de posar-nos a caminar amb la certesa: si hem dit sí a Déu, ens hem ofert a Jesucrist a través de la Mare Immaculada per viure íntegres, en la comunió universal, aquestes gràcies actuen dins nostre.

Allò que la Mare de Déu va subratllar, a diferència del que es veu, del que es fa en les diferents confessions cristianes, és això: “La missió de l’Església de tot l’Univers és la de generar contínuament els fills de Déu a la vida de la Santíssima Trinitat”.[2] Vol dir, cada un de nosaltres, totes les nostres relacions, la nostra comunió, la nostra oferta genera la vida de la Santíssima Trinitat i el món es renova, neixen generacions noves. “Això us fa íntegres, lliures, capaços d’escollir el bé i de rebutjar el mal, de trobar cada fill de Déu per donar-li la vida”. I això ha de ser per a nosaltres la certesa que podem continuar clars, segurs, que Déu genera en nosaltres la vida, i quan la vida ve generada no s’és un home de seixanta anys, comença de zero, del moment de la concepció, de les gràcies que Déu dóna.

En aquest punt és molt important que tinguem en compte la Litúrgia que ens ha preparat per a aquesta solemnitat. Se’ns presenten grans homes: el profeta Jeremies, Isaïes, Joan Baptista. Quina és la característica d’aquests homes? Van ser desvetllats en les seves arrels, en el seu sí a Déu, i Déu va custodiar, promoure aquell sí des del moment de la concepció. La segona fase és que aquests personatges es van conscienciar i actuaven en nom de Déu amb la certesa absoluta enmig de les dificultats, de les catàstrofes que van viure i van convertir-se en signe de contradicció. I després va arribar la Mare de Déu, va portar Jesús que amb la seva presència va tocar Joan Baptista en el ventre de la seva mare, i estem en aquests temps: la Mare, Corredemptora, Reina de l’Univers, ara, amb tota l’Església, porta Jesús a cada ànima que ha dit sí en el moment de la concepció. Està desvetllant, i nosaltres participem en això. Està desvetllant cada ànima i tot està destinat a ser desvetllat i expulsar Satanàs i tota la corrupció a l’infern, i tot està destinat a estar a punt per acollir la glòria de Déu i entrar en la creació nova. Tot ha de ser acomplert.

Hi ha també altres figures, dues figures: els pares de Sant Joan. L’esposa no podia concebre -un límit humà, presenta un límit humà que no pot donar la vida- i Zacaries, que dubta.[3] Veieu com Déu ha anat portant també aquestes dues figures que eren fidels a la Llei, però no aconseguien captar aquella gràcia, i la gràcia de Déu ha portat a compliment la seva vida i Sant Joan ha portat a compliment la seva missió anunciant la presència del Messies entre els homes.

Ara, en aquest període que tenim davant nostre, hem de tenir la certesa absoluta dins nostre que Déu Tri i U, més enllà de totes les fronteres, més enllà de tots els límits dins nostre, en els altres, segueix endavant, i en aquest pànic del virus, de la supervivència, com es farà…, si nosaltres ens immergim i vivim en la fe aquesta certesa, que tot està a les mans de Déu, nosaltres generem una vida nova i Déu seguirà endavant per portar a compliment, en aquells que estan disponibles per acollir la glòria de Déu, entrar en la creació nova. No en tingueu cap dubte, ni per un instant, però tingueu coratge d’esdevenir conscients i allò que es demana és que aquest poble no es preocupi tant, no demani tant sinó que es disposi a acollir les gràcies per manifestar la vida de Déu Tri i U que genera la vida, regenera la Terra i tot l’Univers.

I nosaltres us acompanyem amb la pregària i us comuniquem allò que la Mare ha dit. I us beneïm, en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant.

[1] Cfr. Missatge de la Mare de Déu della Madonna “Sóc Mare de l’Església”, publicat en el llibre “Verso la nuova creazione – vol. VI – 2018-2019”, pàg. 69, a www.versolanuovacreazione.it; i en català a l’enllaç https://capalanovacreacio.com

[2] Veure nota 1

[3] Cfr. Lc 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s